Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Stroll zorgt voor levensgevaarlijke situatie achter safety car op Imola

Een bijzonder en zeer gevaarlijke situatie ontstond in de slotfase van de Grand Prix op Imola. Tijdens de safety car-periode raasde Lance Stroll op hoge snelheid langs de marshalls die nog op de baan aan het werk waren.

Nadat de rit voor Max Verstappen door een klapband in de grindbak eindigde kwam de safety car op het Italiaanse asfalt. Deze bleef langer dan gepland op de baan, doordat George Russell crashte achter de SC-periode. Het veld werd opgevangen voor de safety car en na een aantal ronden kregen de gelapte coureurs het sein dat ze zich van een ronde achterstand mochten ontdoen. Het zorgde voor bijzonder gevaarlijke momenten. Allereerst reed Lance Stroll bijna Daniel Ricciardo aan, om vervolgens met zeer hoge snelheid langs de marshalls die op de baan aan het werk waren te razen, zonder snelheid te verminderen. Het was vervolgens Sebastian Vettel was die via de boordradio liet weten dat het niet veilig was en er nog altijd marshalls aan het werk waren. Bekijk hieronder de beelden van Lance Stroll en zijn toch zeer opmerkelijke ronde.

1323297983912435713

Esto me parece una VERGUENZA ¿En que coño pensaba Stroll? Doble bandera amarilla y comisarios en medio de la pista, el pasa a toda leche como si nada Como mucha gente por las carreteras, si te quieres poner en peligro tu, genial, pero no pongas al resto pic.twitter.com/VTSSuJvaNN — FTotal (@F1Total102) November 2, 2020

Viaplay
x
Tv-rechten 'Formule 1 nog jarenlang te zien bij Viaplay'