Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Super high tech handschoenen voor F1-coureurs

Formule 1-coureurs trekken komend seizoen biometrische handschoenen aan. Met dit stukje technisch vernuft worden real data van de lichamelijke conditie van de coureurs naar het medisch team gestuurd.

Het Duitse Sport Bild meldt dat, hoewel de handschoenen pas in 2019 verplicht is, de techniek nu al klaar is voor gebruik. Dat betekent dat coureurs in 2018 al kunnen racen met handschoenen die voorzien zijn van een sensor van 3 millimeter, die diverse vitale functies van de coureurs naar het medische team verzendt.

"We stelden onszelf de vraag hoe we technieken van nu kunnen inzetten om onze medici en daarmee ook de coureurs te helpen", aldus Laurent Mekies van de FIA. "De coureurs zijn er een groot voorstander van." Mekies legt met een praktijkvoorbeeld uit hoe de handschoen kan bijdragen aan levensreddend handelen na een crash: "Op het moment dat je met behulp van de data al weet of een coureur zelfstandig ademt of zich kan bewegen, weet je dat je meer tijd hebt om een auto met zorg te bergen, of dat elke seconde telt."

Viaplay
x
LIVE Reacties na derde tijd Verstappen in eerste vrije training GP China