Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Rinus VeeKay

IndyCar-team van VeeKay grijpt in na tegenvallende prestaties en haalt nieuwe teamgenoot

Rinus VeeKay heeft een nieuwe teamgenoot, nadat zijn vorige teamgenoot, Conor Daly, het Ed Carpenter Racing team heeft verlaten. Teameigenaar Carpenter voelde zich genoodzaakt in te grijpen.

Veekay indy 500 2023
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Ed Carpenter Racing

Rinus VeeKay heeft de rest van het IndyCar-seizoen oudgediende Ryan Hunter-Reay als teamgenoot bij Ed Carpenter Racing. Na tegenvallende resultaten kwamen Conor Daly en teameigenaar Ed Carpenter namelijk gezamenlijk tot de conclusie dat het tijd was om afscheid van elkaar te nemen.

"Dit is de moeilijkste keuze die ik als teambaas ooit heb gemaakt. Ik respecteer Conor en weet wat hij betekent voor IndyCar en de fans. Ons team presteert niet goed en ondanks investeringen in het team en ondanks het doorvoeren van technische wijzigingen, presteert het team niet goed."

"Ik heb lang nagedacht over de huidige status van het team en heb me gerealiseerd dat het mijn verplichting is naar onze medewerkers, partners en fans toe om alles te doen wat nodig is om ons competitiever te maken. We wensen Conor al het beste toe."

Nu komt Hunter-Reay, die al 240 IndyCar-races heeft gereden verdeeld over 16 seizoenen, dus naar het team. Eind 2021 stopte hij fulltime in de IndyCar, maar nu keert de 42-jarige coureur terug. Zijn laatste race reed hij overigens vrij recent: hij werd elfde in de Indy 500.

"We moeten competitiever worden en de frisse blik van Hunter-Reay kunnen we daarbij goed gebruiken. Hij heeft enorm veel ervaring en heeft een goede reputatie als teamleider. Ik heb er vertrouwen in dat zijn ervaring en zijn technische capaciteiten een toevoeging zullen zijn aan ons team", aldus Ed Carpenter.

Ook interessant:

Verstappen degradeert concurrentie tot veldvulling

Natuurlijk, het was een onemanshow van Verstappen, maar dat betekent niet dat er niks te bespreken valt over bijvoorbeeld Ferrari en Mercedes. Integendeel! Coronel, Dimmers en Mosterdijk doen het volop!

2 reacties

Viaplay

Unibet
x
Lewis De vurige Red Bull-wens die Hamilton niet hardop uit wil spreken