Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lance Stroll

Teambaas op de bres voor 'vechter' Stroll: "Intern weten we het echte verhaal"

Ondanks dat Lance Stroll flink achterloopt op zijn teamgenoot Fernando Alonso in het F1-kampioenschap, springt hij er toch uit als één van de hoogtepunten van de eerste helft van dit seizoen, volgens teambaas Mike Krack.

Stroll Belgium
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het is nog niet het seizoen waar Lance Stroll waarschijnlijk op had gehoopt. Nu wordt hij natuurlijk ook vergeleken met zijn teamgenoot, die een tweevoudig wereldkampioen is. Toch is het verschil wel groot te noemen. Fernando Alonso staat namelijk met zijn 149 behaalde WK-punten op de derde plek in het kampioenschap, terwijl Lance pas een derde van dit puntenaantal binnen heeft weten te slepen, waarmee hij de negende plek in het kampioenschap bezet houdt.

Twee gebroken polsen en een gebroken teen

We zijn nu halverwege het seizoen en het is tijd voor teambaas Mike Krack om de balans op te maken. Hij noemt Lance Stroll als één van zijn highlights van de eerste helft van het seizoen. Hiermee doelt de teambaas op het ongeluk wat Lance Stroll begin dit seizoen had en hoe (snel) hij daarbovenop is gekomen.

De Canadees had in februari dit jaar een ongeluk waardoor hij de testdagen moest missen. Ondanks dat hij twee gebroken polsen en een gebroken teen had, wist hij na elf dagen alsnog in de auto te stappen en was hij op tijd voor de seizoensopener in Bahrein. Dit is ook waarom Krack ervoor koos om niet de podiumplaatsen als hoogtepunt te kiezen, maar de comeback van Stroll. "Lance liet zien wat voor een vechter hij is toen hij terug in de auto sprong met gebroken polsen en een gebroken teen. De moed die daarvoor nodig was, beurde iedereen op en bracht ons in een heel positieve stemming."

De teambaas laat ook doorschemeren dat er meer aan de hand is dan dat wij weten. "Lance heeft dit jaar niet veel geluk gehad: los van zijn gebroken botten zijn er een paar dingen misgegaan die echt niet zijn schuld waren. De kampioenschapstabel vertelt een verhaal, maar intern weten we het echte verhaal", aldus de teambaas.

Ook interessant:

Verstappen controleert en bepaalt alles in de Formule 1

Ook in de zomerstop gaat onze F1-podcast door! Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk blikken tijdens deze eerste zomerspecial terug op de eerste seizoenshelft. Beluister 'm snel via de player hieronder.

Praat mee!

Viaplay
x
24 uur Le Mans Indrukwekkende De Vries teleurgesteld ondanks P2: "Dit doet pijn"