Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Teamleider Max Verstappen mag nieuwe Red Bull als eerste testen in Barcelona

Max Verstappen zal woensdag 19 februari de nieuwe Red Bull RB16 als eerste de sporen geven op het circuit van Barcelona. De Nederlander neemt de volledige eerste testdag voor zijn rekening.

Verstappen shakedown RB16
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Red Bull presenteerde de RB16 woensdag en direct daarna verzorgde Max Verstappen de shakedown op het circuit van Silverstone. Het was de eerste kennismaking met de nieuwe wagen, waarbij men niet bezig was met het klokken van snelle tijden. De runs, maximaal 100 kilometer in totaal, waren bedoeld om de auto gereed te maken voor het serieuze werk: de wintertestdagen.

Gedurende zes dagen komen de coureurs in actie onder de Spaanse zon op het circuit van Barcelona. Verstappen, de teamleider van Red Bull, mag de belangrijke eerste testdag voor zijn rekening nemen. Een logisch besluit van het team, aangezien teamgenoot Alexander Albon pas één seizoen achter de kiezen heeft. Verstappen reed reeds meer dan 100 gp's en begint aan zijn zesde seizoen in de Formule 1.

Tijdens de wintertestdagen zal veel duidelijk worden over de vorm van Red Bull en die van concurrenten Ferrari en Mercedes. De tweede testdag zal Albon voor zijn rekening nemen en daarna bekijkt het team per dag wat de planning wordt. De intentie is om het voorbeeld van Mercedes te volgen, waarbij een coureur de ochtendsessie voor zijn rekening neemt en de ander de middagsessie.

De nieuwe Red Bull van Verstappen in detail

De Red Bull Racing RB16 van Max Verstappen en Alexander Albon is onthuld. RacingNews365 licht in dit album de opvallendste veranderingen aan de 2020-wagen toe.

Bekijk het album

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Wie o wie? Marko wijst Verstappens grootste concurrent aan voor GP Australië