Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Max Verstappen

Teamleider Max Verstappen mag nieuwe Red Bull als eerste testen in Barcelona

Max Verstappen zal woensdag 19 februari de nieuwe Red Bull RB16 als eerste de sporen geven op het circuit van Barcelona. De Nederlander neemt de volledige eerste testdag voor zijn rekening.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Red Bull presenteerde de RB16 woensdag en direct daarna verzorgde Max Verstappen de shakedown op het circuit van Silverstone. Het was de eerste kennismaking met de nieuwe wagen, waarbij men niet bezig was met het klokken van snelle tijden. De runs, maximaal 100 kilometer in totaal, waren bedoeld om de auto gereed te maken voor het serieuze werk: de wintertestdagen.

Gedurende zes dagen komen de coureurs in actie onder de Spaanse zon op het circuit van Barcelona. Verstappen, de teamleider van Red Bull, mag de belangrijke eerste testdag voor zijn rekening nemen. Een logisch besluit van het team, aangezien teamgenoot Alexander Albon pas één seizoen achter de kiezen heeft. Verstappen reed reeds meer dan 100 gp's en begint aan zijn zesde seizoen in de Formule 1.

Tijdens de wintertestdagen zal veel duidelijk worden over de vorm van Red Bull en die van concurrenten Ferrari en Mercedes. De tweede testdag zal Albon voor zijn rekening nemen en daarna bekijkt het team per dag wat de planning wordt. De intentie is om het voorbeeld van Mercedes te volgen, waarbij een coureur de ochtendsessie voor zijn rekening neemt en de ander de middagsessie.

Fotoalbum

De nieuwe Red Bull van Verstappen in detail

De Red Bull Racing RB16 van Max Verstappen en Alexander Albon is onthuld. RacingNews365 licht in dit album de opvallendste veranderingen aan de 2020-wagen toe.

Bekijk het album

1 reactie

    Video De revolutionaire, nieuwe ophanging van Verstappen