Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Pierre Gasly

Teleurgestelde Gasly claimt recht op tweede Red Bull-stoeltje naast Verstappen

Pierre Gasly is in 2022 voor het derde jaar op rij en voor het vierde jaar in totaal AlphaTauri-coureur. Daarmee zit één van de hoogst aangeschreven coureurs van 2021 'slechts' bij een middenmoter, iets dat de Fransman zelf moeilijk kan verkroppen. Hij lijkt Red Bull dat ook best wel kwalijk te nemen.

Gasly Marko
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Pierre Gasly gooide in 2021 hoge ogen door zich in de AlphaTauri bij vlagen zich direct achter de toppers van Mercedes en Red Bull te melden. Hij was een vaste waarde voor in het middenveld. Zijn presteren bij AlphaTauri werd beter gewaardeerd dan het presteren van Sergio Perez bij Red Bull. Het is hem dan ook een raadsel waarom hij dit jaar niet in de auto naast Max Verstappen zit.

"Ik ga er niet over liegen. Het is niet makkelijk om een seizoen als dit af te werken", zo vertelt Gasly in gesprek met Auto, Motor und Sport. "Mijn doel is om voor wereldtitels te vechten en vooraan mee te doen. Dat motiveert me om me altijd te blijven verbeteren."

Gasly claimt recht op stoeltje naast Verstappen

Gasly laat erg een onduidelijkheid over bestaan: wat hem betreft had het tweede Red Bull-stoeltje in 2022 voor hem moeten zijn: "Als ik mezelf vergelijk met de coureurs die een kans kregen bij Red Bull, dan is deze uitkomst teleurstellend. Kijkend naar de resultaten en de cijfers heb ik beter gepresteerd dan die anderen in het team."

De Fransman, die in 2019 een half seizoen aan de zijde van Max Verstappen mocht rijden bij Red Bull, voelt zich nu, tweeënhalf jaar later, ondergewaardeerd: "Uiteindelijk krijg ik niet de waardering en een passende beloning voor mijn prestaties. Dat is een bittere pil om te slikken en dat stelt me teleur."

Ook interessant:

Verstappen nu al beter dan Vettel, Norris verhuist voor het geld

In de nieuwste RacingNews365-update kijk je snel het laatste F1-nieuws terug. Met dit keer: Marko verkiest Verstappen boven Vettel en Norris verhuist voor het geld naar Monaco. Dat doet hij misschien niet alleen.

45 reacties

Viaplay
x
Interview Schumacher leert van Verstappen: "Geweldige ervaring om tegen hem te racen"