Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Charles Leclerc

Teleurgestelde Leclerc looft Verstappen na titanenduel: "Zo hoort elke race te zijn!"

Charles Leclerc moest in Saoedi-Arabië zijn meerdere erkennen in Max Verstappen na een prachtig gevecht. De Monegask was na afloop teleurgesteld met zijn tweede plaats, maar was wel blij met de manier waarop Verstappen en hij de degens kruisten.

Leclerc Saudi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Max Verstappen en Charles Leclerc waren voor de tweede keer dit seizoen de snelsten tijdens een race en gingen samen het gevecht aan voor de overwinning. Daar waar Charles Leclerc in Bahrein aan het langste einde trok, was het dit keer Max Verstappen die won. Zijn Ferrari-concurrent, die op een halve seconde afstand tweede werd, heeft enorm genoten van de Grand Prix van Saoedi-Arabië.

"Ik racete slim, maar het was niet genoeg", zo doelt hij op de tactische strijd om de DRS in het slot van de race. "Oh mijn God, wat heb ik genoten. Het was hard racen, maar wel fair racen. Elke race hoort zo te zijn! Natuurlijk ben ik teleurgesteld, want ik wilde winnen vandaag."

Andere afstelling

Leclerc weet waardoor hij de race verloor. De afstelling van zijn auto zorgde ervoor dat hij op de rechte stukken niet snel genoeg was, oordeelt de Monegask. "We misten net... Red Bull en Ferrari hadden twee andere afstellingen..."

"Wij waren snel in de bochten, maar langzaam op de rechte stukken omdat we meer downforce hadden. Het was dan ook heel lastig om Max op de rechte stukken van me af te houden. Hij heeft het geweldig gedaan en het was een leuke race", geniet hij nogmaals.

Veel respect

Verstappen en Leclerc maakten het elkaar lastig, maar wel gedroegen ze zich netjes. Volgens Leclerc is er veel respect tussen hem en de Red Bull-coureur.

"Het respect is er altijd geweest, zeker als je de race zo eindigt. We zijn op een stratencircuit. We pushten zoals ik bijna nog nooit eerder heb gedaan, zo hard op de limiet. We namen risico's, maar er was wel respect. Toch ben ik wat teleurgesteld", zo sluit hij af.

Formule 1 GP Saoedi-Arabië 2022 RN365 Nieuwsdossier

28 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Max Verstappen Verstappen heeft simpele oplossing voor klagende F1-coureurs