Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Formule 1 2020

Testupdate 16:00 uur: Verstappen spint, maar gaat onvermoeibaar verder

Op driekwart van de eerste testdag in Barcelona is er nog altijd geen code rood geweest. De dag verloopt kalm en iedereen rijgt de ronden aaneen, inclusief Max Verstappen. Zelfs twee spins konden de Red Bull-coureur daar niet van weerhouden.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Tot twee keer toe zette Max Verstappen zijn Red Bull RB16 in dezelfde bocht met de neus de verkeerde kant op. De eerste keer ging hij iets te wijd en raakte hij het gras, de tweede keer brak de auto uit en overcorrigeerde de Nederlander. Desondanks heeft hij zijn rondentotaal weten op te krikken naar 130, waarmee hij lijstaanvoerder blijft. Hij reed daarmee een dubbele raceafstand.

Mercedes komt daar als team het dichtst bij in de buurt, met 79 ronden in de ochtend van Valtteri Bottas en 45 van Lewis Hamilton in de middag. De wereldkampioen noteerde en passant de snelste tijd op de medium banden. Daarmee maakt Mercedes er een voorlopige Mercedes-één-twee van, gevolgd door Racing Points Sergio Perez.

De tijden werden in middag nauwelijks verbeterd, wat te wijten is aan de lange runs die de teams afwerken. De coureurs die in de middag zijn ingestapt, waaronder ook Daniel Ricciardo, vinden ieder hun plekje op de tijdenlijst.

Problemen waren er voor Ferrari. Er werd volop gesleuteld aan de linkerachterkant van de SF1000, terwijl Charles Leclerc sikkeneurig toe moest kijken. De Monegask reed wel al 88 ronden, maar laat zich niet zien in de top acht van de tijdenlijst, al moet gezegd worden dat de tijden in vergelijking met voorbije jaren behoorlijk dicht bij elkaar blijven liggen.

7 reacties

    Breaking FIA bevestigt nieuwe F1-regels, Mercedes verliest DAS-systeem