Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix België 2022

Tijdschema Formule 1 GP van België 2022

Mis niets van het Grand Prix-weekend in België. In het weekend van vrijdag 26 augustus tot en met zondag 28 augustus wordt het Formule 1-seizoen weer hervat op het iconische Spa-Francorchamps.

Verstappen rain belgium
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool
Van 26 tot en met 28 augustus strijkt het Formule 1-circus neer op Spa-Francorchamps voor de GP van België. Na drie lange weken zonder Formule 1 mogen we eindelijk weer klaar gaan zitten voor een spectaculaire Grand Prix.

Op het iconische Ardennencircuit, waar we mogelijk voorlopig voor het laatst zullen racen in de Formule 1, gaan Max Verstappen en Charles Leclerc wederom op zoek naar succes.

Kan Max opnieuw winnen op Spa, nadat we vorig jaar een verijdelde optocht achter de safety car zagen, of kan Ferrari het kampioenschap nog op een manier nieuw leven in blazen? De Ferrari-jacht op Red Bull begint op vrijdag om 14:00 uur met de eerste vrije training, gevolgd door de tweede vrije training om 17:00 uur.

Op zaterdag kunnen de coureurs tijdens de derde vrije training, die begint om 13:00 uur, nog de laatste puntjes op de i zetten, alvorens de o zo belangrijke kwalificatie om 16:00 uur van start gaat.

Hoe laat begint de GP van België?

De Belgische Grand Prix begint op zondag 28 augustus 2022 om 15:00 uur Nederlandse tijd. Ongeveer anderhalf uur later zullen we zo goed als zeker weten welke coureur zich de winnaar mag noemen, tenzij het weer net als vorig jaar roet in het eten gooit natuurlijk.

Check hieronder het volledige tijdschema.

Tijdschema GP België

Sessie Datum Tijd
Eerste vrije training vrijdag 26 augustus -
Tweede vrije training vrijdag 26 augustus -
Derde vrije training zaterdag 27 augustus -
Kwalificatie zaterdag 27 augustus -
Race zondag 28 augustus -

Unibet heeft een super stunt! Win 50x jouw inzet bij een zege van Verstappen, Norris of Piastri in België. Welke coureur zal er zegevieren?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP België 2022 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
GP België Verstappen en Perez op de bon geslingerd na eerste vrije training