Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 2022

Titelstrijd Verstappen vs. Hamilton trok miljardenpubliek in 2021

De Formule 1 heeft zojuist bekendgemaakt in welke mate het publiek de Formule 1 volgde in 2021. De cijfers zijn duizelingwekkend te noemen, niet in de laatste plaats vanwege de titelstrijd tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton.

Start Abu Dhabi 2021
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

De Formule 1 wint en wint aan populariteit over de hele wereld. Een belangrijke factor daarin is de Netflix-serie Drive to Survive, maar de titelstrijd tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton zal ongetwijfeld ook hebben bijgedragen aan de enorme wereldwijde kijkcijferaantallen. Dat blijkt zeker ook als er wordt ingezoomd op de cijfers van specifiek de GP van Abu Dhabi. Die cijfers heeft de Formule 1 op donderdag vrijgegeven.

Gedurende het volledige seizoen werd er door 445 miljoen kijkers maar liefst 1,55 miljard keer naar de Formule 1 gekeken, wat een stijging van 4% inhoudt ten opzichte van 2020. De veelbesproken Grand Prix van Abu Dhabi spande daarbij de kroon met een totaal van 108,7 miljoen kijkers. Dat aantal lag daarmee 29% hoger dan in 2020.

Aantal Spaanse kijkers stijgt flink

De meeste TV-kijkers bevonden zich in China, wat door de grootte van het land niet vreemd is en de hoogste stijging van het aantal kijkers in één land werd gemeten in Spanje. Het maakt duidelijk dat men Fernando Alonso daar nog niet is vergeten en dat men de switch van Carlos Sainz van McLaren naar Ferrari op de voet heeft willen volgen.

Ook op social media deed de Formule 1 het goed. Het was de snelst groeiende sport op de diverse platformen. Een totaal van 49,1 miljoen volgers betekende een groei van maar liefst 40% ten opzichte van 2020.

Ook interessant:

Niemand wil de teamgenoot van Verstappen zijn

Een nieuwe RacingNews365-podcast, waarin we weer van alles bespreken. Natuurlijk de launch van de nieuwe Red Bull-bolide, maar ook het nieuwe contract van Norris. Kan hij nog overstappen naar Red Bull? Beluister de nieuwste RacingNews365-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk hieronder!

Het voetbalseizoen wordt zaterdag afgesloten met de Champions League finale

Wie wint de Champions League finale: Inter Milan of Manchester City? Win bij Unibet 100x jouw inzet als jouw favoriet wint!

Alleen geldig voor nieuwe spelers, minimum leeftijd 24 jaar. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 100x jouw inzet!

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Breaking FIA en F1 willen actie ondernemen na noodkreet Verstappen