Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Helmut Marko

"Toen ik 15 was dreigde Marko dat hij me uit het Red Bull-programma zou gooien"

Dat Helmut Marko geen blad voor de mond neemt, weet iedereen binnen de Formule 1-paddock. Iedereen die ook maar iets te maken heeft met Red Bull houdt zijn of haar hart vast als de Red Bull-adviseur belt.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Zo ook Daniil Kvyat, die openhartig zijn verhaal doet over Dr. Helmut Marko, de vrees van vrijwel iedere Red Bull-coureur. Al op jonge leeftijd, toen een Formule 1-avontuur voor de Rus nog allesbehalve zeker was, werd hij hard aangepakt door de Oostenrijker. Kvyat herinnert het zich als de dag van gisteren.

"Toen ik vijftien was ontving ik al telefoontjes van Marko", zo blikt de AlphaTauri-coureur terug in de podcast Beyond the Grid. "Dan zei hij: 'als je het de volgende race niet beter doet, dan vlieg je eruit." Tijd om te antwoorden kreeg de jonge Red Bull-junior niet eens. "Hij hing vaak meteen op en dan was ik opeens heel alleen."

"Gelukkig verbeterde ik me de daaropvolgende races wel. Zo is het eigenlijk voor een groot deel van mijn carrière gegaan. Er komt uiteindelijk een punt dat het eigenlijk heel normaal is dat het gebeurt", zo legt Kvyat uit, die meent dat het hem op de lange termijn wel mentaal sterker heeft gemaakt.

"Mijn mentale weerstand heb ik aan Marko te danken. Ook praatte hij veel met ons. Ook al was ik destijds een tiener, hij vroeg altijd naar mijn mening. Helmut is een uniek karakter, heel uniek, maar ook heel streng", aldus de voormalig Red Bull-coureur.

Poll

Helmut Marko is te streng voor zijn coureurs

keer gestemd

Luister hieronder naar de nieuwste F1-podcast van RacingNews365. Dacht je dat er in tijden van corona niets te bepraten valt? Daar denken autocoureur Tom Coronel, F1-journalist Ruud Dimmers en host Thomas van Groningen anders over. Corona, simracen, klantenauto's, alles komt voorbij!

1 reactie