Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

Topteam ontfermt zich over groot Nederlands talent op weg naar de F1

Van Max Verstappen tot Nyck de Vries en van Richard Verschoor tot Bent Viscaal: allen vergrootten hun naamsbekendheid nadat ze de stap maakten naar de Formule 3. Vanaf volgend seizoen is er een nieuw Nederlands talent te bewonderen in diezelfde F3: Laurens van Hoepen.

Laurens Van Hoepen reed de afgelopen twee jaar in de Formula Regional European Championship by Alpine. Hij kwam uit voor het team van ART en kende sterke seizoenen. Hoogtepunten kwamen tijdens zijn thuisraces in Zandvoort, waar Van Hoepen meerdere podiumplaatsen scoorde.

In 2024 blijft de jongeling bij ART, waarmee hij overstapt naar de Formule 3. ART staat bekend als een topteam in de F2 en F3. Van Hoepen heeft er veel zin in, zo vertelt hij middels een persbericht: "Ik ben erg blij dat ik de stap naar de FIA F3 kan maken met ART Grand Prix. Dit wordt mijn derde jaar met dit team. De afgelopen twee jaar hebben we elkaar echt goed leren kennen en dat werd bevestigd tijdens positieve F3-tests. Volgend jaar wordt opwindend en ik vertrouw er volledig op dat ART goed werk zal leveren."

Teambaas Sébastien Philippe heeft veel vertrouwen in zijn pupil: "Ondanks een moeilijk milieu in 2023 heet Laurens altijd gevochten en geholpen het team in de goede richting te krijgen. Tijdens zijn eerste F3-test viel alles snel op zijn plaats en ontwikkelde hij een goede band met de engineers. Zijn kwaliteiten als rijder én vechter zijn van grote waarde in een complex kampioenschap als dit."

We zijn genomineerd voor Website van het Jaar! Kunnen we op jouw steun rekenen om te winnen? Alvast hartelijk dank voor je stem!

Stem op RacingNews365

Praat mee!

Viaplay
x
Mega salaris! 'Newey strijkt enorm salaris op bij nieuwe werkgever'