Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Toro Rosso benadrukt betrouwbaarheid Honda-motor: "Slechts twee motoren gebruikt"

Toro Rosso heeft tijdens de wintertestdagen in Barcelona slechts twee Honda-motoren gebruikt en dat zonder problemen. Het onderstreept de betrouwbaarheid van de Japanse krachtbron.

Toro Rosso reed relatief probleemloos de ronden in Barcelona, evenals zusterteam Red Bull. Van enige problemen met de Honda-motor was geen sprake, hetgeen ook blijkt uit het aantal motoren dat Toro Rosso heeft gebruikt gedurende de wintertestdagen. "We zijn nu bezig met onze tweede motor", zo laat Toro Rosso's waarnemend technisch directeur Jody Egginton weten in gesprek met onder andere RacingNews365 . "De eerste hebben we bovendien vervangen omdat we dat wilden, en niet omdat dat nodig was."

Op de vraag waarom het team de motor dan wél verving, geeft Egginton aan dat het nieuwe items wilde uitproberen: "Ik wil niet teveel in detail treden, dat moet Honda zelf maar doen, maar Honda introduceert voortdurend kleine updates, die we natuurlijk zo snel mogelijk uit willen proberen in de praktijk. In feite verschilt dat niets met de updates aan de rest van de auto." Egginton is overtuigd van de betrouwbaarheid van de vernieuwde Honda-motor, al weet hij niet of Toro Rosso het Grand Prix-seizoen weet te voltooien met het maximum van drie straffeloos te gebruiken motoren. "Natuurlijk is dat wel ons streven en we denken dat de Honda-motor die kilometers kan maken, maar er zijn veel factoren die op die kwestie van invloed zijn. Je moet ook flexibel zijn. Natuurlijk wil je erop inzetten om het jaar met drie motoren te voltooien, maar daar moeten we ons niet op blindstaren. We moeten vooral snel kunnen schakelen als dat nodig is." Met medewerking van Joe van Burik.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"