Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Mick Schumacher

Tost en Wolff weten het zeker: Mick Schumacher gaat Formule 1 rijden

Als zoon van Michael Schumacher rust er een zware last op de schouders van Mick Schumacher. De Duitser rijdt dit seizoen in de Formule 2 en kent een jaar met veel ups en downs. De F1-teambazen voorspellen echter een mooie toekomst voor de jongeling.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Ferrari

Mick Schumacher geeft op Hockenheim een Formule 1-demo in de Ferrari van vader Michael. De jongeling droomt van een toekomst in de Formule 1 en als we teambazen Franz Tost en Toto Wolff mogen geloven gaat die er ook daadwerkelijk komen.

"Ik denk dat Mick het prima doet. Vorig jaar won hij de F3-titel en nu in zijn eerste jaar in de F2 reed hij enkele races, maar waren er ook wat incidenten. Ik verwacht dat hij in 2020 ook in de F2 rijdt", steekt Tost van wal. "Het is prachtig dat hij hier in zijn vaders auto rijdt, maar ik weet zeker dat hij zelf de Formule 1 ook zal bereiken."

Mercedes-teambaas Wolff is eveneens positief over Schumacher jr. "Ik heb hier niet veel aan toe te voegen, alleen dat hij een geweldige jongen is met een goed karakter. Er ligt veel druk op zijn schouders door zijn achternaam, maar daar gaat hij goed mee om. We moeten Mick de kans geven om zich te ontwikkelen en dan zien we hem vanzelf in de Formule 1, daar ben ik van overtuigd."

Momenteel staat Mick Schumacher onder contract bij Ferrari, waar hij onderdeel uitmaakt van het opleidingsteam. Dit jaar maakte hij voor deze renstal zijn eerste Formule 1-meters tijdens een van de testdagen.

Voorspel en win

Wie wint de GP van Duitsland 2019?

Speel mee en win een Max Verstappen cap!

Speel mee

9 reacties

    Breaking Marko: ‘Zoveel tijd wint Mercedes op Red Bull met het DAS-systeem’