Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Formule 1 nieuws

Tost nuanceert Red Bull-probleem: "Types als Verstappen groeien niet aan bomen"

Toro Rosso-teambaas Franz Tost denkt dat het niet zo slecht gesteld is met de Red Bull-talentenpoule als dat momenteel lijkt. Volgens de Oostenrijker vinden er nog steeds genoeg nieuwe, jonge talenten de weg naar boven.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Voor aanvang van het seizoen 2019 zag Red Bull zich genoodzaakt in de persoon van Daniil Kvyat en Alexander Albon twee oudgedienden terug te halen naar Red Bull/Toro Rosso. Suggesties dat het slecht gesteld is met de talentenopleiding van Red Bull, wijst Toro Rosso-teambaas Franz Tost echter van de hand.

"Het is nu eenmaal niet zo dat supertalenten als Max Verstappen en Sebastian Vettel aan bomen groeien, en dat je jaarlijks kan oogsten. Onze infrastructuur om jonge coureurs door te laten stromen naar de top is echter nog steeds in orde en in de Formule 3 dienen zich alweer enkele veelbelovende namen aan", aldus Tost in gesprek met Reuters.

"Voor sommigen van die jongens ligt een mooie toekomst in het verschiet, maar het kost wel tijd om daar te komen", vervolgt de Oostenrijker, die laat optekenen wat hij van een coureur verwacht zodra hij zijn weg naar Toro Rosso heeft gevonden.

"Ik vertel die jonge gasten dat het échte autosportleven nu pas begint en dat ze zich voor de volle honderd procent op de Formule 1 moeten concentreren. Sommigen begrijpen die boodschap, anderen niet. Als je echter niet begrijpt wat er voor nodig om op dit niveau te opereren, dan lig je eruit, zo simpel is het."

2 reacties

    Analyse Vliegende start voor Verstappen, maar Mercedes oogt ook zeer snel