Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
AlphaTauri

Tost vanuit zwaar getroffen coronagebied: “De situatie is heel eng”

AlphaTauri-teambaas Franz Tost werkt momenteel thuis vanuit zijn appartement in Faenza. Noord-Italië is zwaar getroffen door corona en Tost ondervindt de crisis dagelijks.

In een gesprek met Motorsport-Total noemt de 64-jarige Oostenrijker de situatie in het zwaar door corona getroffen Noord-Italië 'schokkend’. Tost: "Ik kijk naar de televisie en zie dat het echt erg is in Bergamo en Milaan. Er sterven daar dagelijks 600 mensen of meer ... Mij persoonlijk gaat het goed, maar professioneel gezien is de situatie een last. Omdat we niet weten hoe het zich allemaal ontwikkelt en wanneer we eindelijk weer gaan racen." Tot nu toe zijn er zover bekend althans geen coronapatiënten in zijn familie of bij AlphaTauri: "Godzijdank niet."

Hoewel de AlphaTauri fabriek is gesloten, blijft Tost vanuit huis zaken afhandelen, plichtsgetrouw als hij is. "Ik zit in ons appartement en heb hier een bureau. Vandaag had ik bijvoorbeeld de hele dag videoconferenties en telefoontjes. Het werkt allemaal."

Om zichzelf fit te houden rent Tost dagelijks een rondje door het dorp. "Ik ren zo vroeg dat ik niemand tegen kom. Je kunt niet uitgaan, maar boodschappen doe ik nog wel", meldt de teambaas over zijn dagelijkse leven in crisisgebied. "De straten zijn leeg. Toen ik terugkwam uit Melbourne, vloog ik over Dubai en belandde vervolgens in Rome omdat Bologna gesloten is. Ik zag ongeveer tien auto’s op de weg van Rome naar Faenza. Alsof het uitgestorven is."

Tost spreekt tot slot van een zeer ongemakkelijke situatie: "De sfeer is eng. Je ziet niemand, er zijn geen auto's. Ik woon met mijn vrouw in het centrum van Faenza. Alle bars zijn gesloten, de restaurants zijn dicht, de cafés ook, alles. Je ziet momenteel niemand. Het is echt iets compleet nieuws. Een ongemakkelijk, eng gevoel."

Bookmaker Unibet pakt opnieuw uit met een speciale Max Booster voor de GP van Spanje. Winst van Verstappen op het circuit waar hij in 2016 voor het eerste zegevierde, kan jou 50 keer je inzet opleveren!

Alleen geldig voor nieuwe spelers, minimum leeftijd 24 jaar. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50x jouw inzet!
Forbidden

Weddenschappen AlphaTauri

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
LIVE Grand Prix van Spanje