Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Toto Wolff: 'Ik sla mijzelf voor het hoofd als we titel op 3 punten missen'

Ook voor Mercedes was de GP van Hongarije een race met twee gezichten. In een ultieme poging om het Ferrari lastig te maken, offerde Bottas zijn derde plek af aan de snellere Hamilton. Hamilton slaagde echter niet in zijn opdracht en hield zich vervolgens aan de gemaakte afspraak.

Een afspraak die vergaande gevolgen voor de drievoudige wereldkampioen kan hebben. Zijn achterstand had 11 punten kunnen zijn maar is nu opgelopen naar 14 punten. Hamilton liet na afloop van de Hongaarse GP al weten dat hij geen moment heeft getwijfeld om zijn plek terug te geven aan Bottas. "Ik ben een man van mijn woord en hou mij aan de afspraak!" Teambaas Toto Wolff realiseert zich dan ook dat deze drie punten weleens een rol in het kampioenschap kunnen spelen. "Het is naïef om te zeggen dat ik geen spijt van deze beslissing kan krijgen. Iedereen zal naar Hongarije wijzen als we straks de titel op twee of drie punten mislopen. Ik ben dan de eerste die zich voor het hoofd slaat!"

Hoewel het voor Mercedes een lastige keuze was, stond de sportiviteit voor de Duitse renstal voorop. "We denken ook aan de lange termijn en voor welke waarden we staan. We winnen hiermee meer dan alleen kampioenschappen. Het was een hele moeilijke beslissing. Geloof mij, het was de moeilijkste van de laatste vijf jaar. Echt blij ben ik dan ook niet maar wat moet je anders? Als we niet het snelste zijn, dan zijn we tenminste nog wel sportief." Vettel heeft nu een voorsprong van 14 punten op Hamilton en 33 punten op Bottas.

Viaplay
x
Verstappen Zo reageerde Max op het cruciale safety car-moment met Norris in Miami