Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Toto Wolff

"Toto Wolff verdient alle credits voor Mercedes-successen"

Toto Wolff, aimabel als hij is, wordt vaak over het hoofd gezien als het gaat om wie er verantwoordelijk is voor de Mercedes-successen van het voorbije decennium. Karun Chandhok breekt echter een lans voor de teambaas die gisteren (zondag) jarig was.

Toto wolff lach
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Als Karun Chandhok tijdens de Autosport International Show gevraagd wordt naar de redenen voor de successen van Mercedes, komt hij niet uit bij bijvoorbeeld Lewis Hamilton, maar bij de mannen die zich een slag in rondte werken in de pitbox.

"Bij Mercedes werkt iedereen in harmonie met elkaar samen. Het team bestaat uit een groep mensen die al al heel lang met elkaar samenwerken. De meesten waren er al in de BAR- de Honda- en de Brawn GP-dagen. Zijn gaan echter niet als collega's naar hun werk, maar als vrienden", aldus de Indiër.

De sfeer die daar uit voortkomt, maakt dat Mercedes op het hoogste niveau kan blijven opereren, en in de ogen van Chandhok is teambaas Toto Wolff de dirigent die er op toeziet dat die sfeer gehandhaafd blijft en zich daar actief voor in wil zetten.

"Toto verdient heel veel lof voor de manier waarop hij zijn team in staat stelt te schitteren. Dat zit hem in de kleine dingen. Hij regelt bijvoorbeeld een charter-vliegtuig, zodat het teampersoneel tussen de back-to-back-races toch één of twee dagen met familie kan doorbrengen."

"Het handelen van Toto zorgt ervoor dat men even op adem kan komen, en dat men op mentaal vlak de batterij weer wat kan opladen. Zo kunnen ze ook tijdens een Formule 1-seizoen met 22 races (in 2020 voor het eerst, red.) elke race fris aan de start staan."

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Mercedes

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Tijdschema Hoe laat begint de Formule 1 Grand Prix van Australië?