Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Trotse Jos Verstappen: "Soms doet het pijn om Max los te laten"

Max Verstappen is wereldkampioen. Dat deed hij op het circuit helemaal zelf, maar de afgelopen twee decennia werd hij door zijn vader langzaam maar zeker gekneed tot een topcoureur. Dat hij de laatste jaren een stapje terug heeft moeten doen, doet Jos soms wat pijn.

Er komt een moment dat je je kinderen los moet laten en hun gang moet laten gaan. Alhoewel Jos Verstappen nog steeds nauw betrokken is bij alle verrichtingen van zijn zoon, deed hij in zijn begeleiding de laatste jaren ook een stap terug. In gesprek met De Limburger praatte vader Jos over de band met zijn zoon, die in december de wereldtitel Formule 1 binnen wist te slepen. Hij is logischerwijs trots op Max. "Ik wist al lang dat Max iets speciaals heeft en dat heeft hij van meet af aan ook bewezen in de Formule 1." Dat Verstappen zo goed zou worden als hij nu is, dat had Jos eigenlijk niet durven dromen, geeft hij toe. "Dat hij het zo goed zou doen op dit uitzonderlijk hoge niveau, dat kon ik op voorhand ook niet bedenken. Natuurlijk maakt het me trots."

Jos moest Max wat meer loslaten

In de beginjaren van Max' Formule 1-carrière was zijn vader steevast aanwezig in de paddock, maar tegenwoordig blijft hij regelmatig in Nederland om de race vanaf de bank te kijken. "In de loop der jaren ben ik relaxter geworden. Eerst twijfel je nog, maar dan zie je dat hij het goed doet, volwassen en rijp is geworden en alles onder controle heeft. Dat geeft rust", erkent vader Verstappen. Pijn deed dat bij Jos Verstappen soms wel, dat hij niet meer dagelijks op kon trekken met zijn zoon. "Max heeft nu ook zijn eigen leven, woont zelfstandig en trekt vaker zijn eigen plan. Loslaten, dat doet soms pijn. Lijkt me, als vader zijnde, logisch. Max is sowieso niet iemand die heel veel communiceert. Soms denk ik: kom op, betrek me erbij, informeer me wat meer." Toch beseft Jos dat het voor Max misschien wel het beste is. "Aan de andere kant: het is ook zijn kracht. Ik kan dat misschien niet altijd fijn vinden, maar hij presteert wel. Dan moet je het ook zo laten. De waardering, die proef ik toch. Dat hoef ik ook niet elke dag te horen. Ik weet wat ik ervoor heb gedaan en dat weet Max ook. Ik ben tot het gaatje gegaan om hem alles mee te geven en te leren zoals ik dacht dat het moest", aldus vader Jos.

Viaplay
x
Live Reacties na dominante sprintrace overwinning Verstappen