Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Carlos Sainz

Trotse Sainz reageert op Ferrari-geruchten

Carlos Sainz reed een uitstekend seizoen in 2019 bij McLaren. De prestaties van de Spanjaard zorgden ervoor dat men in Italië spreekt over een mogelijke overstap van Sainz naar Ferrari. Toch ziet de voormalig Toro Rosso-rijder een overstap naar de Scuderia niet snel gebeuren.

Sainz cockpit
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © McLaren

Tegenover het Italiaanse Sky Sport liet Carlos Sainz weten dat ook hij op de hoogte is van de geruchten over een mogelijke overstap naar Ferrari: "Ik ben op het moment logischerwijs vooral bezig met McLaren. Iedereen weet namelijk dat ik me hier op mijn plek voel en dat ik met ze spreek over 2021. Natuurlijk is het mooi om te horen dat men in Italië spreekt over een mogelijke overstap van mij naar Ferrari, ik zie dat als een compliment."

"Wanneer ik kijk naar 2021, dan denk ik dat het voor ons lastig zal worden om het gat met de topteams de dichten. Door de ingrijpende regelwijzigingen hebben we daar gewoon meer jaren voor nodig. We hopen dit jaar en volgend jaar het gat naar de drie top teams echter wel kleiner te maken. Het is duidelijk dat we ons op elk vlak moeten verbeteren om op het niveau van Mercedes te komen."

De voormalig Renault-coureur ging daarnaast in op de Racing Point-bolide van dit jaar. Gedurende de winter werd volgens Sainz namelijk al duidelijk dat het Britse team een snelle wagen in handen zouden hebben: "We wisten al in de winter dat Racing Point een goede wagen aan het bouwen was en dat is nu wel gebleken. Ik weet echter niet of het een kopie is van de Mercedes, of dat ze gewoon veel informatie hebben weten te bemachtigen over de wagen."

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Carlos Sainz

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Opgehelderd Team Redline verklaart 'onzichtbare' crash Verstappen