Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Tsunoda aangemerkt als nieuwe Red Bull-teamgenoot Verstappen

Zal Yuki Tsunoda ooit bij Red Bull als teamgenoot van Max Verstappen rijden? Wat AlphaTauri-teambaas Franz Tost betreft duurt het niet lang voordat de Japanner daar klaar voor is.

Max Verstappen heeft een Red Bull-contract dat hem tot en met 2028 aan het team verbindt. Diens teamgenoot Sergio Perez heeft een contract tot eind 2024. Wie gaat hem dan vervangen? Wordt hij überhaupt vervangen? Het is een dankbaar thema voor wilde speculaties. Is Yuki Tsunoda een logische kanshebber? Ja, zo claimt AlphaTauri-teambaas Franz Tost in gesprek met met Sport1 . "Ik kan enkel zeggen dat Yuki goed op weg is. Hij heeft zich in alle opzichten weten te verbeteren, ook wat betreft technisch inzicht en het werken met zijn engineers", zo begint de Oostenrijker die in 2015 Max Verstappen verwelkomde bij het team. "Ik denk echter dat hij in 2024 nog uit moet komen voor AlphaTauri en dan zie ik hem in 2025 wel klaar zijn voor Red Bull."

'Iedereen tweede coureur naast Verstappen'

En als Tsunoda daadwerkelijk een stoeltje bij Red Bull weet af te dwingen, dan is dat een prestaties op zich, zeker in deze tijd: "Dit veld is het meest competitieve veld ooit. Er rijdt niemand rond die zijn stoeltje niet echt heeft verdiend." En áls Tsunoda naar het team uit Milton Keynes vertrekt, is hij dan wellicht in staat om Verstappen te verslaan? Zo ver wil Tost niet gaan: "Naast Max zal iedereen de nummer twee zijn. Hij is de snelste en beste coureur van het moment. Als je tweede wordt, heb je eigenlijk al gewonnen."

Viaplay
x
Silly Season Red Bull in gesprek met Sainz over F1-contract