Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Formule 1 2019

Tussenrapport: de vijf slechtste Formule 1-coureurs van 2019

Het Formule 1-seizoen 2019 zit er voor één derde op, tijd om terug te blikken op de eerste zeven races van dit jaar. Welke coureurs scoorden aanzienlijk minder punten dan hun teamgenoten en vielen dus vies tegen? Een overzicht van de slechtst presterende F1-coureurs van 2019 (tot nu toe).

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Williams

Robert Kubica

In het lijstje van de vijf slechtste Formule 1-coureurs van 2019 begin je logischerwijs onderaan de ranglijst met zoeken. De naam die helemaal onderaan prijkt, is die van Robert Kubica. Jammer? Ontzettend jammer! Zijn verhaal was zo mooi: hij maakte in de ogen van velen dé comeback van de eeuw, mogelijk gemaakt door pure wilskracht en doorzettingsvermogen. Langzaamaan moeten we echter concluderen dat, hoe bewonderenswaardig zijn karaktereigenschappen ook zijn, het niet genoeg is om competitief mee te te draaien in de Formule 1. De Pool wordt zoekgereden door zijn nota bene debuterende teamgenoot George Russell, en dat veranderde niet toen Williams de coureurs van chassis liet ruilen. De achterstand van Kubica op de rest van het Formule 1-veld is structureel en boven alles veel te groot. De vraag is misschien niet eens zozeer hoe lang Williams nog vast wil houden aan Kubica, maar hoelang de Pool zichzelf nog toestaat om zo door te blijven rijden.

			© Alfa Romeo F1
	© Alfa Romeo F1

Antonio Giovinazzi

Antonio Giovinazzi is misschien wel de meest onopvallende coureur in de Formule 1. Een grijze muis in de paddock en onzichtbaar op de baan, en vooral dat laatste pleit in dit geval niet voor de Italiaan. Natuurlijk gaat bij Alfa Romeo alle aandacht uit naar Kimi Raikkonen, immers de man die het team bij de hand moet nemen en dat ook doet. Maar wie neemt Giovinazzi bij de hand? In zijn eentje krijgt hij het immers niet gebolwerkt in de Formule 1. De spaarzame keren dat de camera's wél op hem gericht zijn, vinden vooral plaats als hij een foutje maakt. Gio reed dit seizoen nul punten bij elkaar, Raikkonen dertien. Met zeven races mag het seizoen nog 'jong' worden genoemd, dus er is nog tijd om het tij te keren, maar voor iedere coureur in deze lijst geldt dat hij er goed aan doet daar zo snel mogelijk mee te beginnen.

			© Haas F1
	© Haas F1

Romain Grosjean

Wat is er toch gebeurd met de Romain Grosjean uit 2013? Met zes podiumplaatsen was hij welhaast een reuzendoder die de gevestigde orde met zijn zwart-gouden Lotus-bolide regelmatig aan het zweten bracht. Nu zetelt hij opnieuw in een auto met die iconische kleuren, maar komt het er niet uit. Natuurlijk, Haas F1 is mogelijk het meest wisselvallige team op de grid. Het ene moment staat het team pal achter Red Bull er goed bij, het andere moment weten ze in de achterhoede van het middenveld het hoofd maar net boven water te houden. Kevin Magnussen gaat veel beter om met die wisselvalligheid dan Grosjean en weet ongeacht de omstandigheden consequent meer uit de bolide te halen. Dat zal ook Grosjean zelf steken. Het lijkt de Fransman aan pit te ontbreken - wellicht moet hij zich eens wagen aan een blikje van Haas F1-sponsor Rich Energy.

			© Racing Point
	© Racing Point

Lance Stroll

Voor aanvang van het Canadese Grand Prix-weekend was de vermelding van Lance Stroll in dit rijtje een ABC-tje. Hoe hij zoek werd gereden in Monaco door teamgenoot Sergio Perez, was tenenkrommend. Het feit dat hij dit seizoen nog geen één keer Q1 is doorgekomen, is bijna gênant. En toch weet hij zijn bolide op het Circuit Gilles Villeneuve naar een knappe negende positie te sturen. Hij kan het dus op sommige momenten wél, maar meestal komt het er gewoon niet uit. Het is leuk dat je vader het team bezit waar je deel van uitmaakt, maar als je daar geen goede resultaten tegenover weet te zetten, maak je je als autocoureur op het allerhoogste niveau des te ongeloofwaardiger.

			© Getty Images/Red Bull Contentpool
	© Getty Images/Red Bull Contentpool

Pierre Gasly

Misschien is het niet helemaal eerlijk om Pierre Gasly op te nemen in het lijstje van de vijf slechtste coureurs. Vorig jaar nog werd hij immers regelmatig opgenomen in lijstjes waarin de beste coureurs bejubeld werden, en hij is heus niet van een supertalent na één winter in Oostenrijkse dienst verworden tot een koekenbakker. De pech van Gasly is dat hij onder een vergrootglas ligt en Max Verstappen als teamgenoot heeft. Iemand als Giovinazzi kan slecht presteren, maar daar haalt iedereen zijn schouders over op. Als Gasly slecht (lees: minder goed dan verwacht) presteert, is dat voer voor de pers. Feit blijft dat de Fransman in vrijwel elke sessie teveel tijd toegeeft op zijn teamgenoot. Je kan blijven roepen dat het team achter je staat, dat je alle steun krijgt en dat je moet wennen aan een nieuw team en een nieuwe auto, maar na zeven races gaan die woorden het ene oor in en het andere oor weer uit. Resultaten zijn dan nog het enige wat telt.

10 reacties

    Analyse Vliegende start voor Verstappen, maar Mercedes oogt ook zeer snel