Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Tweevoudig kampioen Alonso lyrisch over talent Verstappen: "Met afstand de beste F1-coureur"

Max Verstappen is een Fernando Alonso-fan, maar andersom is de Spanjaard ook een grote liefhebber van de Red Bull-coureur. Daar maakt hij geen geheim van. Aan de vooravond van het weekend waarin Max Verstappen mogelijk met de titel aan de haal gaat

Het is een kwestie van tijd voordat Max Verstappen zijn tweede wereldtitel Formule 1 aan zijn palmares toe kan voegen. Aankomend weekend heeft hij in Suzuka een grote kans en zal hij bij een zege én het rijden van de snelste ronde kampioen zijn, ongeacht de resultaten van de concurrentie. Er zijn echter meerdere manieren waarop hij tijdens het GP-weekend in Japan kampioen kan worden . De Nederlander komt in dat geval op gelijke hoogte met Fernando Alonso, die zichzelf een tweevoudig kampioen mag noemen. Als Verstappen de race wint, komt hij bovendien ook aan het aantal van 32 Grand Prix-overwinningen, net zoveel als de Alpine-coureur er achter zijn naam heeft staan. Voor Alonso mag het geen verrassing genoemd worden dat Verstappen dit jaar de titel opstrijkt. "Er was niet echt een gevecht dit jaar!", glundert de Spanjaard ten overstaan van onder meer RacingNews365 . "Het zou altijd al een belangrijk seizoen worden, want de regels zijn helemaal veranderd. Men zal dit jaar voor altijd herinneren vanwege de invoering van de nieuwe generatie bolides. Ferrari had een hele, hele snelle auto, maar Red Bull en Max waren van een ander niveau. Er was dus weinig strijd, omdat zij beter waren dan de rest, maar een superieure auto hadden ze niet. De Ferrari-bolide is van hetzelfde niveau of misschien zelfs beter."

Alonso looft aanpassingsvermogen Verstappen

Fernando Alonso is al zijn hele carrière snel, ook tijdens de seizoenen dat hij niet het materiaal had om mee te strijden om de wereldtitel wist hij wel het maximale uit zijn bolide te persen en successen te behalen. Verstappen wist zich dit jaar ook razendsnel aan te passen aan de nieuwe wagens, iets dat volgens Alonso louter toe te schrijven is aan talent. "Je kan dat niet aanleren", vertelt de tweevoudig kampioen. "Dat moet vanuit jezelf komen. Er zijn coureurs die wat meer tijd nodig hebben, die meer data moeten bestuderen. Zij hebben de hele vrijdag nodig om te analyseren, vergelijken data met die van hun teamgenoot en zetten langzaam kleine stapjes tot ze klaar zijn voor de kwalificatie." "Anderen zitten in VT1 al op honderd procent", vervolgt hij. "Max is een van die coureurs, dat is altijd al zo geweest. Al in de karts was dat zo, dus het zou voor niemand meer als een verrassing moeten komen. Als je in de eerste minuten van de eerste vrije training naar het scorebord kijkt, dan zal je zien dat Max 2,5 seconden sneller is dan de rest." "Langzaam maar zeker komt de rest dan wat dichterbij en in de kwalificatie zitten ze er dicht op. Dat gebeurt mij soms, op een wat andere manier, ook. Op vrijdag sta ik ruim voor op mijn teamgenoot en op zaterdag en zondag wordt de andere kant van de garage vervolgens steeds beter en beter."

Verstappen een van de grootste aller tijden

Gevraagd wat de tweede titel betekent voor de status van Verstappen in de Formule 1, durft Alonso het zonder twijfelen aan om te zeggen dat zijn Nederlandse concurrent een hele, hele grote naam is in de geschiedenis van de Formule 1. "Ik denk dat je Max een van de allergrootsten aller tijden mag noemen. Hij is pas net 25, dus hij heeft nog een lange tijd te gaan. Ik hoop wel dat hij meer geluk heeft dan ik, want op die leeftijd had ik ook twee titels, maar nu ik veertig ben nog steeds!", lacht hij. "Met Red Bull en hoe de toekomst er uit ziet, zal het voor hem alleen maar beter worden, daar ben ik zeker van. Het is verdiend als hij kampioen wordt. Red Bull is dit jaar het beste team en Verstappen met afstand de beste coureur. Ze gaan 'm sowieso winnen, dat is niet eens een vraag meer", zo sluit Alonso af.

Viaplay
Pos. Coureur Punten
Pos. Team Punten
Volledige stand
x
Breaking De salarissen van de F1-coureurs in 2024