Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Sergio Perez

Twijfels over tweede plek 'wanhopige' Perez: "Stop met crashen!"

Sergio Perez staat op dit moment tweede in het rijderskampioenschap, maar door twee mindere races sluipt Lewis Hamilton steeds dichterbij. De voorsprong van de Mexicaan bedraagt 33 punten en er zijn twijfels of hij de strijd in zijn voordeel kan beslissen..

Perez Japan
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Sergio Perez kende niet de gelukkigste weekenden in Singapore en Japan. De Mexicaan was bij een aantal incidenten betrokken. Uiteindelijk resulteerde een touché met Kevin Magnussen zelfs in een uitvalbeurt op Suzuka. In de F1 Nation-podcast gaan Natalie Pinkham, Tom Clarkson en Pedro de la Rosa dieper in op de situatie van Perez en de strijd om de tweede plaats.

"Aan het begin van het seizoen heb ik voorspeld dat Lewis Hamilton tweede wordt", zegt Pinkham. "Ik heb daar logischerwijs flink wat kritiek op gekregen, want het klopt dat Perez een fantastische coureur is. Hij zal zeker gefrustreerd zijn, omdat hij in staat is om beter te presteren dan hij nu doet. Het is nu eenmaal zo dat hij een snelle bolide tot zijn beschikking heeft."

Pinkham is vooral verbaasd over wat Perez allemaal overkwam tijdens de Grand Prix van Japan. "Ik vond dat zorgwekkend voor hem. Hij kwalificeerde niet geweldig en wij dachten allemaal dat hij daarna door het veld zou snijden. Maar in de race zag het er heel wanhopig uit. Hij ging voor inhaalacties die te optimistisch waren."

De la Rosa: "Perez wordt 'gewoon' tweede"

Clarkson is het eens met de woorden van Pinkham. "Ik denk dat je het juist beschrijft. Hijzelf en de auto zijn goed genoeg om tweede te worden, maar het hangt af van hoe snel hij de twee mindere weekenden van zich af kan schuiven. Ook in Singapore ging het niet best. Hij crashte toen met Yuki Tsunoda en Alex Albon en in Japan raakte hij ook nog eens Lewis Hamilton en Magnussen. Hij moet echt stoppen met crashen en een solide weekend afwerken! Het is allemaal psychologisch."

De la Rosa is een stuk positiever over de kansen van Perez. "Als je naar het seizoen kijkt, is Perez veel punten kwijtgeraakt door crashes en slechte kwalificaties. Toch staat hij 'gewoon' tweede. Mocht het weer goed gaan, raapt hij heel wat punten op en houdt hij Hamilton achter zich. Laten we dat niet vergeten. Mercedes, Ferrari, McLaren en Aston Martin zijn normaal gesproken gewoon twee tot drie tienden langzamer. Het wordt wel een interessante sprint tot het einde van het seizoen."

Ook interessant:

Verstappen wordt in stijl drievoudig wereldkampioen Formule 1

Voor de gelegenheid sluit iemand die ook op de loonlijst van Red Bull Racing staat, aan: simcoureur Rudy van Buren! Hij wordt geflankeerd door de bekende namen Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk.

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Sergio Perez

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

6 reacties

Viaplay

Unibet
x
Red Bull Red Bull verliest grote voorsprong op één belangrijk vlak