Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Bahrein 2024

Uitslag kwalificatie Formule 1 GP Bahrein 2024

In een spannende kwalificatie was het Max Verstappen die uiteindelijk aan het langste einde trok. Met een marge van meer dan 0,2 seconde, vloog hij naar de poleposition. Achter hem waren de verschillen klein.

Verstappen Bahrain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages
De eerste echte krachtmeting van het jaar was daar. In Bahrein stond vrijdagmiddag de kwalificatie op het programma. Aan het begin draaide het om de rode lantaarn: wie vallen er af in Q1? Het was Alpine dat haar kwalificatie uit zag lopen op een blamage.

Pierre Gasly en Esteban Ocon finishten namelijk op P20 en P19. Logan Sargeant moest het doen met P18 en ook voor Stake F1 was het een teleurstellende kwalificatie, met Zhou en Bottas op P17 en P16. In Q2 vielen er wederom vijf coureurs af. Kevin Magnussen (P15), Daniel Ricciardo (P14), Alex Albon (P13), Lance Stroll (P12) en Yuki Tsunoda waren de slachtoffers.

Het draaide natuurlijk allemaal om Q3. Wie pakt de pole? Na de eerste runs zat het dicht op elkaar, met Verstappen op P1. Kon hij de pole over de streep trekken? Ja, was het antwoord. Met 0,2 seconde voorsprong op Charles Leclerc en drie tienden op George Russell. Carlos Sainz en Sergio Perez completeerden de top vijf. Lewis Hamilton stelde teleur met P9.

Check hieronder de volledige uitslag

Uitslag Kwalificatie - Bahrein

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Praat mee!

Viaplay
x
FIA CEO FIA legt functie neer