Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Verenigde Staten 2024

Uitslag kwalificatie Formule 1 GP Verenigde Staten 2024

Lando Norris is er met poleposition vandoor gegaan tijdens de kwalificatie op het Circuit of the Americas. Hij troefde Max Verstappen en Carlos Sainz uiteindelijk af in de strijd om de eerste startpositie voor de race in Austin, al had hij wel een beetje geluk.

Enkele uren na een toch vrij spannende sprintrace maakten de coureurs zich alweer klaar voor de kwalificatie voor de 'hoofdrace' op zondag. Tijdens Q1 werd meteen al duidelijk dat de coureurs het moeilijk hadden met alle track limits, maar de echte verrassing kwam pas aan het einde van het eerste deel van de sessie. Lewis Hamilton haalde Q2 uiteindelijk niet en moest daardoor genoegen nemen met P19. Ook Guanyu Zhou, Valtteri Bottas, Franco Colapinto en Alexander Albon werden uitgeschakeld.

Tijdens Q2 bleven de grote verrassingen verder uit, al gooide Pierre Gasly wel hoge ogen door enkele keren een verrassend snelle rondetijd neer te zetten. Aan de andere kant van de Alpine-garage liep het echter iets anders, want Esteban Ocon haalde Q3 uiteindelijk niet. Ook voor Liam Lawson, Lance Stroll, Nico Hulkenberg en Yuki Tsunoda zat de kwalificatie erop.

Tijdens Q3 was het echter weer als vanouds: erop of eronder voor zowel Verstappen als Lando Norris, die een pole beiden wel heel goed konden gebruiken. De beide heren maakten het in de slotfase nog ontzettend spannend, maar uiteindelijk gooide George Russell roet in het eten toen hij in de muur belandde. Wegens een gele vlag in sector drie konden de coureurs hun ronden niet afmaken, waardoor Norris er uiteindelijk met pole vandoor ging nadat hij met zijn eerste rondje de snelste tijd neerzette. 

Bekijk hieronder de volledige uitslag!

Uitslag Kwalificatie - Verenigde Staten

Unibet
# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Nu de herfststop voorbij is, wordt dit weekend de GP van de Verenigde Staten verreden. Als Max Verstappen of een andere favoriet dit weekend wint in Austin, betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
GP VS Verstappen zeer optimistisch ondanks mislopen pole: "Daar verloor ik veel tijd"