Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Canada 2024

Uitslag race Formule 1 GP Canada 2024

Max Verstappen heeft de Formule 1 Grand Prix van Canada gewonnen. In een spectaculaire wedstrijd was de Nederlander sneller dan Lando Norris en George Russell.

Verstappen rain race Canada
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De Grand Prix van Canada ging van start onder natte omstandigheden en dat zorgde gelijk voor mooie taferelen. Het was de hele race spannend en de top zat de hele tijd dicht bij elkaar. Uiteindelijk kwam Max Verstappen bovendrijven en hij won de race. Lando Norris en George Russell complementeerden het podium.

Lewis Hamilton eindigde op P4, gevolgd door Oscar Piastri, Fernando Alonso, Lance Stroll, Daniel Ricciardo, Pierre Gasly en Esteban Ocon. Lewis Hamilton pakte de snelste raceronde. De beide Ferrari's vielen uit in Canada, net als de twee Williams-coureurs. Ook Sergio Perez haalde de finish niet, omdat hij met de achterkant van zijn RB20 de muur raakte.