Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Saoedi-Arabië 2023

Uitslag race Formule 1 GP Saoedi-Arabië 2023

Sergio Perez heeft de GP van Saoedi-Arabië gewonnen. Hij wist Max Verstappen achter zich te houden.

Max Verstappen wist vanaf P15 een mooie opmars te maken, maar hij bleef steken op P2. Sergio Perez was te snel en won de GP van Saoedi-Arabië. Fernando Alonso completeerde de top drie en pakte zo zijn honderdste podium in de Formule 1.

De beide Mercedes-coureurs finishten als vierde en vijfde, gevolgd door beide Ferrari- en beide Alpine-coureurs. Nyck de Vries bleef steken op P14.

UPDATE: Alonso heeft een tijdstraf van tien seconden ontvangen en valt terug naar de vierde positie achter George Russell.

UPDATE 2: De wedstrijdleiding heeft de tijdstraf van Alonso teruggedraaid, waardoor hij zijn derde positie behoudt voor Russell.