Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Groot Brittannië 2019

Uitstekende kwalificatie Verstappen, pole voor Bottas in Groot-Brittannië

Valtteri Bottas heeft de poleposition voor de Britse Grand Prix veroverd. Max Verstappen legde beslag op de vierde tijd in zijn Red Bull-Honda

Verstappen GB
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Donkere wolken pakten zich samen boven het circuit van Silverstone tijdens de kwalificatie, maar regen bleef achterwege. In het eerste deel van de sessie gingen de Ferrari-coureur verrassend naar buiten op de medium band, waarop ze met speels gemak doorgingen naar Q2. Charles Leclerc sloot het eerste deel van de kwalificatie zelfs als snelste af.

Max Verstappen kwam geen moment in de problemen in Q1 en ging als derde door naar Q2. Iets dat niet gold voor de teleurstellende Magnussen en Kvyat. Zij kregen gezelschap van Stroll, Kubica en Russelll.

In het tweede deel van de kwalificatie kozen de teams van Mercedes en Red Bull ervoor om zich te kwalificeren op de medium band. Dit omdat deze band langer meegaat tijdens de race en een strategisch voordeel op moet leveren. Ferrari dacht daar anders over en rustte Vettel en Leclerc uit met de zachtste compound, iets dat het team ook in Oostenrijk deed.

Afvallers in Q2: Giovinazzi, Raikkonen, Sainz, Grosjean en Perez.

Uitslag Kwalificatie - Groot-Brittannië

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Het laatste deel van de kwalificatie leverde het gehoopte vuurwerk op. Met de motoren op maximaal vermogen en alle coureurs uitgerust op de nieuwe, zachte banden kon het gevecht om de poleposition beginnen. Verrassend genoeg wist Ferrari daarin geen vuist te maken ten opzichte van Mercedes tijdens de eerste run. Bottas klokte daarin de snelste tijd voor Hamilton en Verstappen.

In de slotminuten van de kwalificatie kwamen alle coureurs nog eenmaal de baan op om in een ultieme poging te proberen hun tijd te verbeteren. Hamilton kwam uiteindelijk 0,006 seconde tekort op Bottas en Verstappen zag Leclerc hem nog passeren. De Nederlander reed een uitstekende kwalificatie en gaf minder dan twee tienden toe op Bottas en start zondag als vierde.

Voorspel en win

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

GP Groot-Brittannië RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Live Reacties na dominante sprintrace overwinning Verstappen