Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule 1 Grand Prix Verenigde Staten 2019

Van der Garde gunt Ferrari voordeel van de twijfel: "In mijn ogen deden ze niks verkeerd"

Voormalig Formule 1-coureur Giedo van der Garde gunt Ferrari graag het voordeel van de twijfel inzake het vermeende vals spelen. "In mijn ogen hebben ze niks verkeerd gedaan."

Sebastian vettel helm verenigde staten 2019
Interview
Naar nieuwsoverzicht © Ferrari

"Ik vind het best lastig om die discussie over of Ferrari wel of niet fout is geweest aan te gaan", zo begint voormalig Formule 1-coureur Giedo van der Garde in gesprek met RacingNews365. "Op papier zijn ze immers nergens van beschuldigd. Waren ze dat wel geweest, dan is het makkelijker om er een mening over te vormen."

"In de Formule 1 heb je te maken met grijze gebieden voor wat betreft de regelgeving en Ferrari heeft waarschijnlijk in dat grijze gebied geopereerd. Daar zijn ze waarschijnlijk op aangesproken en daarop hebben ze het een en ander terug moeten draaien, maar nogmaals, ze zijn nergens van beschuldigd. Je kan Ferrari dus nergens op aanspreken.''

"In mijn ogen heeft Ferrari formeel dus ook niks verkeerd gedaan, maar ik beschik ook niet over de inside information waar anderen misschien wel over beschikken", vervolgt Van der Garde, die Max Verstappen als voorbeeld noemt van iemand die er mogelijk wel méér van weet. Of het handig was dat Max Verstappen dat woordelijk ook liet blijken?

"Ik denk dat hij zoiets ook alleen maar roept vanuit een bepaalde emotie. Hij realiseert zich nu gewoon dat Ferrari zonder die geweldige motor te verslaan is, en dat dat met terugwerkende kracht dus ook mogelijk moet zijn geweest en dat is balen."

Luister hieronder naar de nieuwste F1-podcast van RacingNews365, waarin Tim Coronel, Ruud Dimmers en Jeroen van Inkel hun licht laten schijnen over de Grand Prix van de Verenigde Staten.

Formule 1 GP Verenigde Staten 2019 RN365 Nieuwsdossier

11 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Geen grote updates meer voor Verstappen en Perez