Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Lewis Hamilton

Van der Garde: "Hamilton wil Russell niet bij Mercedes"

Wie wordt de teamgenoot van Lewis Hamilton bij Mercedes in 2022? Wordt het George Russell of Valtteri Bottas? Voormalig F1-coureur Giedo van der Garde heeft wel een duidelijke mening daarover.

Hamilton Bottas
Interview
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Sinds 2017 racet Valtteri Bottas bij Mercedes, waar hij zijn rol kent - die van tweede rijder aan de zijde van Lewis Hamilton. De ambitie van Bottas, die in het verleden nog straffe taal sprak, om wereldkampioen te worden is al lang niet meer levend. Bottas beschikt over een aflopend contract en Mercedes heeft met de jonge George Russell goud in handen.

Desondanks is Giedo van der Garde stellig dat Russell niet bij Mercedes rijdt in 2022. Dit vertelt hij in gesprek met RacingNews365. Volgens de Nederlander zien we Bottas terug aan de zijde van Hamilton.

"Ja ik ben echt van mening dat hij blijft. Die jongen doet het op zich goed, kent het team. Daarnaast wil Hamilton, die er de dienst uitmaakt, geen rijder als Russell naast zich. Omdat hij dan een Engelsman naast zich krijgt en de pers over zich heen krijgt. Plus als hij dan niet naar behoren presteert, gaat iedereen natuurlijk wijzen naar Russell."

"Ik zie het niet zo snel gebeuren dat Russell naar Mercedes gaat. Plus dan heb je twee Engelse coureurs binnen het team."

De jonge Russell zal zich niet willen schikken in een rol als tweede rijder. Daarmee zou een mogelijke teamstrijd ontstaan, die Hamilton in het verleden had met Fernando Alonso bij McLaren en Nico Rosberg bij Mercedes. Beide titelstrijden ontspoorden compleet.

Van der Garde ziet dat als belangrijkste reden waarom Mercedes het duo Hamilton-Russell niet moet willen. "Twee nummers één binnen een team zal niet werken. Russell zal direct willen laten zien hoe snel hij is en dat is hij ook echt. Alleen moet het team ook een tweede rijder hebben. Dat hebben ze nu met Bottas en dat is goed uitgepakt. Waarom zou je dat veranderen?"

Ook interessant:

Verstappen met kop en schouders de beste coureur van het seizoen

Het F1-seizoen is halverwege. Hoog tijd om uitgebreid de balans op te maken. Er is in de nieuwste RacingNews365-podcast genoeg om over na te praten! Beluister 'm hieronder, met Ruud Dimmers, Tom Coronel en host Joris Mosterdijk.

Interviews RN365 Nieuwsdossier

38 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Formule 1-podcast Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull