Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Giedo van der Garde

Van der Garde voorziet spannende strijd in Brazilië: "Hamilton is gretig"

Red Bull werd vorig jaar tijdens de Grand Prix van Brazilië verslagen door Mercedes. George Russell won toen de race voor teamgenoot Lewis Hamilton. Giedo van der Garde denkt dat het opnieuw geen kat in het bakkie wordt voor het team van Max Verstappen.

Salaris F1 coureurs 2024
Interview
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Haal de sambaballen maar uit de kast, want de Grand Prix van Brazilië staat voor de deur. Opnieuw is het Zuid-Amerikaanse land het decor van een sprintweekend, net als vorig seizoen. George Russell schreef toen zowel de sprint- als de hoofdrace op zijn naam. Red Bull deed, onder andere door een touché tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton, niet mee om de overwinning. Het team kwam wel in het nieuws door een heus relletje.

Verstappen werd in de laatste ronde meermaals gesommeerd om teamgenoot Sergio Perez voorbij te laten, maar gaf daar geen gehoor aan. Perez liep onder andere door dat moment de tweede plaats in het WK mis. Voor Red Bull is het te hopen dat ze dit jaar wel weer vooraan rijden, maar volgens Giedo van der Garde is een zege nog geen zekerheidje.

"Ik weet niet of Red Bull de favoriet is", vertelt Van der Garde in gesprek met RacingNews365. "Kijk ook maar naar Mercedes, dat het de afgelopen jaren altijd goed heeft gedaan op het circuit in Sao Paolo. Hamilton is gretig, blij met de auto en tevreden over de vloerupdate die ze hebben meegenomen naar de GP van de Verenigde Staten. Het circuit ligt ze zoals gezegd goed, dus ik denk dat Lewis wel een van de outsiders voor de overwinning is."

Van der Garde wijst nog een uitdager aan

Hamilton is echter niet de enige uitdager, stelt de voormalige F1-coureur. "Norris heeft de afgelopen tijd laten zien dat hij een van de beste rijders in dit veld is. Hij heeft in Mexico echt een wereldrace neergezet. Na de starts en de safety car reed Norris echt ongehoord hard, dat was niet normaal. Lando is dus zeker ook een outsider voor de zege."

"Ik denk dat het een spannende driestrijd gaat worden", vervolgt Van der Garde zijn verhaal. "Max zal natuurlijk sterk zijn en voor zijn zeventiende overwinning van het seizoen willen gaan. Het Braziliaanse publiek staat ook achter hem, omdat Nelson Piquet zijn schoonvader is. Maar Hamilton is daar ook geliefd, dus ik verwacht dat het echt een strijd gaat worden. Max zal minder dominant zijn."

Ook interessant:

Verstappen en Perez geven Red Bull ieder op eigen wijze vleugels

De Grand Prix van Mexico was er weer één waar genoeg in zat. Blunders, verrassingen, crashes... Genoeg om over na te praten dus in een kakelverse Formule 1-podcast van RacingNews365.

Max Verstappen is de grote favoriet voor de overwinning in Miami. Hij heeft tot nu toe alle edities van deze Grand Prix gewonnen. Als de Nederlander zondag opnieuw wint, betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Brazilië 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Live Reacties na snelste tijd Verstappen in rommelige training GP Miami