Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Van der Zande maakt Nederlands feestje in de VS samen met Magnussen compleet

In navolging van de tweede plaats van Rinus VeeKay tijdens de IndyCar-race in de straten van Detroit, heeft ook Renger van der Zande geschitterd. Hij veroverde zijn eerste zege van het seizoen in de IMSA WeatherTech SportsCar Championship! Dat deed hij eveneens in Michigan.

Renger van der Zande is in de Amerikaanse autosportwereld alom bekend. De Nederlander is al sinds 2013 vaste gast aan de andere kant van de oceaan en heeft al veel succes gekend. Zo won hij al twee keer de befaamde 24 uur van Daytona, die elke endurance-coureur zeer hoog op zijn verlanglijstje heeft staan. De laatste zeven seizoenen kwam Van der Zande al uit in de WeatherTech SportsCar Championship. Eind vorig jaar raakte hij laat in het seizoen echter plots zijn stoeltje kwijt bij Wayne Taylor Racing, waardoor hij voor een enorme uitdaging stond om een nieuw stoeltje te vinden. Toch vond hij een nieuw zitje in dezelfde klasse, en wat voor een. Bij het grote Chip Ganassi mocht hij samen met afzwaaiend Formule 1-coureur Kevin Magnussen het 2021 seizoen vol gaan maken. Het duo kende tot op heden drie ijzersterke races, maar door pech wisten ze nog geen goede uitslagen neer te zetten. Zo kreeg Van der Zande bijvoorbeeld een lekke band toen hij in leidende positie op weg was naar zijn derde opeenvolgende overwinning in Daytona. Maar op zaterdagavond bleef de pech uit en reden Van der Zande en Magnussen samen soeverein naar de overwinning. Ze gingen nagenoeg elke ronde aan de leiding en Van der Zande wist na een zeer late safety car periode de ontketende Felipe Nasr achter zich te houden. Voor Magnussen was het bovendien zijn eerste overwinning sinds 2013, het jaar voordat hij de overstap maakte naar de Formule 1. Na zeven seizoenen kon hij geen stoeltje meer vinden in de koningsklasse van de autosport en vond hij dus een nieuwe uitdaging in The States. De overwinning voelde heel goed, zo vertelde hij na afloop. "Het voelt geweldig om na acht jaar weer eens een race te winnen. Het hele seizoen al zijn we snel, maar we wisten het telkens net niet over de streep te trekken. Ik ben blij dat ik bij kan dragen aan dit geweldige weekend van Chip Ganassi", zo doelt hij op het feit dat zijn team in IndyCar met Marcus Ericsson ook wist te winnen. Voor Van der Zande was het zijn vijftiende IMSA-zege uit zijn carrière. Een indrukwekkend aantal. "We controleerden de race. Kevin heeft het geweldig gedaan in de kwalificatie om ons vooraan het veld te brengen. Daarna hebben we de race gewoon gecontroleerd. Op een stratencircuit moet je wat geluk hebben om geen gele vlaggen te krijgen op een ongelukkig moment. IMSA heeft het goed gedaan om iedereen een kans te geven door de gele vlaggen goed te controleren." Na afloop dook het duo de fontein in. Check de beelden daarvan hieronder.

1403868229353840645

Winners get in the @detroitgp fountain #IMSA / @CGRTeams / @CGRsportscar / @Cadillac pic.twitter.com/Cmx2zSMqls — IMSA (@IMSA) June 13, 2021

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"