Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Van der Zande wint slotwedstrijd IMSA na bizarre slotfase

Hij moest de WEC-race op de Fuji Speedway missen doordat er een IMSA-wedstrijd om het programma stond, maar achteraf zal Renger van der Zande daar niet van kunnen balen. De 32-jarige Nederlander sloot 2018 voor wat betreft het IMSA op de best denkbare manier af.

In de zeer competitieve Amerikaanse sportscarklasse had Van der Zande zich samen met teamgenoten Jordan Taylor en Ryan Hunter-Reay als elfde gekwalificeerd. De Nijmegenaar stak zijn teleurstelling niet onder stoelen of banken - aangezien Van der Zande en vaste teammaat Taylor dit jaar voor de titel wilden gaan maar vanwege verschillende problemen daarvoor al kansloos waren voor de slotrace van start ging, was het doel om te winnen.

'Petit Le Mans', zoals de tien uur durende wedstrijd op het circuit van Road Atlanta wordt genoemd, werd wonder boven wonder een zegetocht voor Van der Zande en zijn twee collega's. Als een warm mes door de boter sneed de wagen met startnummer tien zich door het veld heen, waardoor Van der Zande zich in de slotfase terugvond op plaats twee. Dat leek ook de finishplaats van de wagen van Wayne Taylor Racing te worden, ware het niet dat de leidende bolide met Filipe Albuquerque met nog enkele bochten te gaan pardoes zonder brandstof kwam te staan. Van der Zande kon de leiding overnemen, om zo een lastig seizoen te besluiten met een prachtig slotakkoord. Voormalig Formule 1-rijder Felipe Nasr kroonde zich samen met teamgenoot Eric Curran tot kampioen in het IMSA-kampioenschap, de Amerikaanse tegenhanger van het WEC. Van der Zande en Taylor besluiten 2018 als nummers drie, voor gevestigde namen als Juan Pablo Montoya (vierde) en Helio Castroneves (zevende).

https://twitter.com/WayneTaylorRcng/status/1051289370781765633

That ... was ... incredible!! Last turn of the last lap pass for the win!!! That’s 15 straight years this team has scored at least one race win!! @KonicaMinoltaUS @Cadillac @IMSA #PetitLeMans pic.twitter.com/DjIw5YPAje — Wayne Taylor Racing (@WayneTaylorRcng) 14 oktober 2018

Viaplay
x
Live Sprintrace Formule 1 GP China 2024