Van der Zande wint slotwedstrijd IMSA na bizarre slotfase

14 okt. 2018 09:18 René Oudman 0 reacties
Hij moest de WEC-race op de Fuji Speedway missen doordat er een IMSA-wedstrijd om het programma stond, maar achteraf zal Renger van der Zande daar niet van kunnen balen. De 32-jarige Nederlander sloot 2018 voor wat betreft het IMSA op de best denkbare manier af.

In de zeer competitieve Amerikaanse sportscarklasse had Van der Zande zich samen met teamgenoten Jordan Taylor en Ryan Hunter-Reay als elfde gekwalificeerd. De Nijmegenaar stak zijn teleurstelling niet onder stoelen of banken - aangezien Van der Zande en vaste teammaat Taylor dit jaar voor de titel wilden gaan maar vanwege verschillende problemen daarvoor al kansloos waren voor de slotrace van start ging, was het doel om te winnen.

'Petit Le Mans', zoals de tien uur durende wedstrijd op het circuit van Road Atlanta wordt genoemd, werd wonder boven wonder een zegetocht voor Van der Zande en zijn twee collega's. Als een warm mes door de boter sneed de wagen met startnummer tien zich door het veld heen, waardoor Van der Zande zich in de slotfase terugvond op plaats twee.

Dat leek ook de finishplaats van de wagen van Wayne Taylor Racing te worden, ware het niet dat de leidende bolide met Filipe Albuquerque met nog enkele bochten te gaan pardoes zonder brandstof kwam te staan. Van der Zande kon de leiding overnemen, om zo een lastig seizoen te besluiten met een prachtig slotakkoord.

Voormalig Formule 1-rijder Felipe Nasr kroonde zich samen met teamgenoot Eric Curran tot kampioen in het IMSA-kampioenschap, de Amerikaanse tegenhanger van het WEC. Van der Zande en Taylor besluiten 2018 als nummers drie, voor gevestigde namen als Juan Pablo Montoya (vierde) en Helio Castroneves (zevende).

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen