Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Vandoorne dankzij P8 naar eerste puntenfinish sinds april

Het Formule 1-seizoen 2018 begon voor Stoffel Vandoorne vrij voortvarend. De Kortrijkzaan werd negende in Australië en kwam als achtste over de meet in Bahrein. Na de GP van Azerbeidzjan was het echter over met de pret: sindsdien scoorde Vandoorne geen punten meer.

Na een lastig voorjaar en een uiterst moeizame zomer, waarin Vandoorne zijn McLaren-stoeltje voor 2019 kwijtraakte aan reserve Lando Norris, viel het kwartje eindelijk weer eens de goede kant op voor de Belg.

Vandoorne kwam in Mexico als achtste over de meet en scoorde zodoende vier waardevolle WK-punten. De 26-jarige kan zijn vrolijkheid amper onder stoelen of banken steken. "Tevreden!", beschijft Vandoorne zijn gevoel. "We hebben ons goed voorbereid op dit weekend en wisten dat het mogelijk moest zijn om te scoren. Een achtste plaats stemt me uiteraard tevreden. Dit is belangrijk voor wat betreft de strijd om P6 in het constructeurskampioenschap." "Het begin van de wedstrijd was verre van eenvoudig, maar ik zat er altijd bij", zegt Vandoorne, die zichzelf op een gegeven moment terugvond op P16 en het team toen om permissie vroeg om een rijkere brandstofmix te gebruiken. "De meest cruciale beslissing was die om voor een éénstopper te gaan. Het was tricky met de banden, maar het is gelukt!" Doordat Force India niet scoorde, heeft McLaren haar voorsprong ten opzichte van de roze brigade met vier punten uit weten te bouwen. Het gat tussen beide teams bedraagt, met nog twee Grands Prix te gaan, vijftien WK-punten.

Viaplay
x
GP China Verstappen houdt kaarten tegen de borst: "We betreden het onbekende"