Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Collin Veijer

Veijer crasht in kansrijke positie tijdens kwalificatie GP San Marino

Op het Marco Simoncelli Circuit van Misano strijden de MotoGP-coureurs dit weekend om de overwinning van de GP van San Marino. In de Moto3-klasse probeert Collin Veijer op zondag voor de overwinning te gaan. Tijdens de kwalificatie op zaterdag toonde de Nederlander alvast aan klaar te zijn voor de race, ondanks een crash op het einde van de sessie.

Veijer
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Collin Veijer vertrekt zondag vanaf de vijfde positie tijdens de Moto3-race op het Marco Simoncelli-circuit van Misano. De Nederlander stond lange tijd aan de leiding van de kwalificatie in de Moto3-klasse, maar zag uiteindelijk nog vier coureurs onder zijn tijd duiken. Uiteindelijk ging de pole naar David Alonso, die maar liefst vier tienden van een seconde sneller was dan de nummer twee; Luca Lunetta. Tijdens de laatste ronde van Veijer kwam de Nederlander nog ten val. Veijer leek ongedeerd te zijn, maar zag wel een mogelijke poleposition in rook opgaan. 

De Moto3-kwalificatie verliep zoals altijd chaotisch, waarbij de jonge coureurs van elkaars slipstream proberen te profiteren. Zoals altijd probeerde Veijer het echter zonder het befaamde 'sleepje' op te zoeken en dat ging de LIQUI MOLY-coureur goed af. De Nederlander was zelfs de snelste coureur na de eerste snelle ronde van alle coureurs, met een kleine voorsprong op WK-leider David Alonso en Adrian Fernandez. 

In de tweede en laatste kwalificatierun werd het duidelijk dat de coureurs nog sneller konden gaan. De meeste coureurs wisten hun tijd direct te verbeteren en Joel Kelso was zelfs sneller dan Veijer. Veijer probeerde er op zijn beurt alles aan te doen om de tijd van Kelso te verbeteren en hij slaagde hierin door een waanzinnige laatste sector neer te zetten. Daarmee leek de 19-jarige op weg te zijn naar de poleposition maar uiteindelijk hield zijn tijd geen stand. 

Alonso dook met een super ronde onder de tijd van Veijer en lijkt daarmee de grote favoriet te zijn voor de overwinning op zondag. Veijer maakte echter een sterke indruk en lijkt ondanks zijn val op het einde van de sessie nog altijd in staat om de strijd aan te gaan met Alonso op zondag. Zoals altijd in de Moto3-klasse, zijn er meerdere kapers op de kust. Zo zal Lunetta er nog een schepje bovenop willen doen tijdens zijn thuisrace. 

De Moto3-race gaat zondag om 11:00 van start. 

Scoort Feyenoord donderdag 19 september tegen Bayer Leverkusen? Dan keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

In dit artikel

Praat mee!

Viaplay
x
F1 Werking McLaren-achtervleugel onthuld