Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Collin Veijer

Veijer grijpt nipt naast zege tijdens zinderende Moto3-race in Frankrijk

Collin Veijer is als derde over de streep gekomen tijdens de Grand Prix van Frankrijk op Le Mans. De Nederlander deed de gehele race mee om de zege, maar moest uiteindelijk David Alonso en Daniel Holgado voor zich dulden.

Veijer Moto3 Le Mans
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Met Collin Veijer op P5 en David Alonso op poleposition ging de Moto3-race van start op Le Mans. Veijer won de laatste Grand Prix in Jerez en wilde die lijn natuurlijk maar al te graag doortrekken. De Nederlander verloor echter één plekje bij de start en moest het in de openingsfase met de zesde plaats doen. Daniel Holgado nam de leiding over van Alonso.

Veijer begon al snel aan een opmars en zette de snelste raceronde neer. De coureur lag aan het begin van de derde ronde op de vierde plaats na een inhaalactie op topfavoriet Alonso en steeg door naar de derde plaats wegens een 'long lap' voor een concurrent. Dat hield in dat een coureur een langere bocht moest nemen indien je track limits of andere regels overtrad.

David Munoz moest het volgende slachtoffer van Veijer worden in de vijfde ronde, maar dat stond de Spanjaard niet zomaar toe. Veijer zag een inhaalactie mislukken in de tweede bocht, waarna Alonso ook weer op de deur begon te kloppen. Toch kreeg Veijer het niet veel later knap voor elkaar om Munoz te passeren.

Met twaalf ronden te gaan stootte Veijer zelfs door naar de leiding. De coureur van Liqui Moly Husqvarna Intact GP ging voorbij aan Holgado en probeerde een voorsprong op te bouwen. Tot dan toe was het Holgado niet gelukt om weg te rijden, mede door de sterke slipstream. Hetzelfde lot wachtte Veijer, die na een sterke actie van Holgado weer naar de tweede plaats terugviel. Wat volgde was een fase van stuivertje wisselen, met Alonso als uiteindelijke winnaar. Hij zette Holgado én Veijer opzij en pakte de zege. Veijer moest het uiteindelijk met de derde plaats doen.

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Monaco! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Tech Speciale achtervleugel moet Verstappen aan zege helpen in Monaco