Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verdrietige Perez gelooft nog steeds in verslaan Verstappen: "Ik heb nog hoop"

Sergio Perez kende een dramatisch weekend in Monaco, maar hij heeft nog steeds vertrouwen in een mogelijke wereldtitel Formule 1 dit jaar. Een klein beetje dan.

Het was een ferme tik voor Sergio Perez die hij dit weekend moet incasseren in de strijd om de wereldtitel. Door een crash in de kwalificatie moest hij de GP van Monaco achteraan beginnen. In de race ging het ook niet van een leien dakje en uiteindelijk kon hij geen enkel punt bijschrijven. Dat terwijl Max Verstappen won en dus 25 punten uitliep in de strijd om de wereldtitel. Alhoewel het gat in het kampioenschap nu 39 punten is, heeft Perez nog een sprankeltje hoop op succes. Deze zondag wil hij in ieder geval snel vergeten, zo vertelt hij na afloop. "Alles wat fout kon gaan, ging fout. Het was een hele lastige dag op de baan. Ik ben erg verdrietig vanwege mijn performance. Niet vanwege de zondag, maar de zaterdag, toen ik een fout maakte. We wisten dat ik daar tijdens de race de prijs voor zou betalen."

Hoop

In de strijd om de titel loopt hij dus een grote achterstand op, maar toch is er bij Perez nog hoop in de strijd met Verstappen. Hij denkt dat er nog mogelijkheden liggen, mits hij niet nog een keer zo'n baalweekend meemaakt als in Monaco het geval was. "Het is heel erg frustrerend. Ik weet dat mijn fout erg kostbaar was. Ik heb 25 punten verloren en daar ben ik teleurgesteld over. Toch heb ik nog steeds wat hoop. Ik weet echter dat ik me niet nog een keer een puntloze race kan veroorloven in het kampioenschap. Daarom hoop ik dat ik in Barcelona weer terug op mijn normale niveau kan komen."

Viaplay
x
GP Hongarije Noodweer heeft Hungaroring bereikt, McLaren is het eerste slachtoffer