Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

Verrassende F1-naam aangewezen als flop van het jaar: "Een bijproduct"

In de nieuwste RacingNews365 F1-podcast staat het drietal stil bij de eerste seizoenshelft. Een van de heren heeft een specifieke naam in zijn hoofd als er wordt gevraagd naar de flops van de eerste seizoenshelft.

Start 2023 Hungary
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het is F1-expert Ruud Dimmers die aftrapt als host Joris Mosterdijk vraagt of iedereen de in zijn ogen grootste flop van de eerste seizoenshelft op wil noemen. "Ik nomineer Carlos Sainz", klinkt het verrassend, al heeft dat niet per se te maken met de resultaten van de Spanjaard, die op plek zeven in het kampioenschap staat. "Niet als de grote, grote, grote flop. Misschien een verrassende naam voor sommige mensen, maar ik kan wel elke keer de standaard namen pakken, met bijvoorbeeld Sargeant en Perez, maar die komen een andere keer wel aan bod."

Coronel, lang een fan van Sainz, moet zich erbij neerleggen dat het er bij Carlos momenteel niet uitkomt. "Ik zie hem ook heel vaak goede dingen doen, maar het komt er elke keer net niet uit. In Oostenrijk was hij supersterk, dan denk ik 'hè hè daar is 'ie weer', maar uiteindelijk ben ik het wel een beetje met je eens. Het zijn wel coureurs waar je meer van moet verwachten. Al helemaal met de ervaring die hij heeft."

Dimmers legt uit waarom hij Sainz in het rijtje met flops heeft gezet. "Niet eens vanwege het rijden, maar hij is gewoon weer op weg naar de uitgang (bij Ferrari, red.). Dan is het wederom een team waar hij dan zichzelf als belangrijke man ziet en zijn team er anders over denkt. Bij Red Bull is hij bij Toro Rosso blijven hangen, vervolgens had je Renault en bij Ferrari draait alles om Leclerc", zucht hij.

"Sainz is gewoon een bijproduct", oordeelt Dimmers hard. "De spanning loopt bij Ferrari op en er gaat daar niets veranderen. Het enige wat kan veranderen voor hem is als hij daar weer weg moet. Als hij naar Audi gaat, dan duurt het jaren voordat dat team iets wordt. Voor mij gaat het dus niet per se om het rijtechnische dit seizoen, waarin hij ook overigens ook heel grillig is, al geldt dat ook voor Leclerc en misschien wel voor heel Ferrari. Als persoon aan wie zo'n carrière wordt toegedicht, maar er na 175 races slechts één overwinning is..."

Volgens Coronel is het ook niet heel gek dat de carrière van Sainz niet groots is. "Dit zie je ook al in de periode voor F1. De carrière van Sainz is nooit het apart of speciaal geweest. Als het er in al die opstapklassen niet is, dan is het er ook niet aan het einde. Ik had er meer van gehoopt, omdat hij eigenlijk een van de beste teamgenoten naast Max was, maar Max is wel heel erg doorgegroeid", aldus Coronel.

Ook interessant:

Dat is het grote verschil tussen Verstappen en Hamilton

Ook in de zomerstop gaan we vrolijk door met onze F1-podcast. Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk beantwoorden in deze speciale podcast vragen van jullie. Wat is nou het verschil tussen Verstappen en Hamilton? Welke coureurs kloppen er op de deur van F1? Dat en meer vertellen we je graag! Beluister de podcast hieronder, of met beeld via YouTube!

Forbidden

Weddenschappen Carlos Sainz

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

11 reacties

Viaplay

Unibet
x
Verstappen flirt met IMSA "Paar keer over gesproken"