Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Nederland 2021

Verstappen zet Mercedes op grote achterstand in derde training GP Nederland

Max Verstappen heeft op weg naar de kwalificatie een goede indruk gemaakt. Hij was op Circuit Zandvoort ruim een halve seconde sneller dan Valtteri Bottas, terwijl het gat naar Lewis Hamilton nog wat groter was.

Verstappen Nederland
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Honda F1

Vol goede moed trokken net als op vrijdag tienduizenden fans zaterdagochtend richting Circuit Zandvoort. Twintig Formule 1-coureurs deden hetzelfde, maar Kimi Raikkonen was daar niet bij. Hij testte positief op het coronavirus en werd bij Alfa Romeo vervangen door Robert Kubica.

Het gemis van Kimi zorgde er echter niet voor dat de sfeer minder was in aanloop naar de derde training, die om 12:00 uur stipt werd afgetrapt. Lewis Hamilton, die op vrijdag veel tijd verloor door rode vlaggen en een motorprobleem, en Kubica doken meteen de baan op, net als beide Haas-coureurs en Yuki Tsunoda.

Hamilton zette voor het oog van een leger aan oranje gekleurde fans een 1.11,9 neer als eerste, snelle ronde voordat na een kwartier de rest van het veld de baan op kwam. Het was duidelijk dat de tijd van de wereldkampioen nog niet heel scherp was, want Ferrari, McLaren, Alpine en ook de worstelende Sergio Perez zetten al snel betere tijden neer op de medium band, terwijl de Mercedes-coureur op de zachte band reed.

Nadat Sebastian Vettel een uitstapje door de grindbak had gemaakt zonder grote gevolgen, was het Carlos Sainz die de eerste Formule 1-crash van het weekend voor zijn rekening nam. In bocht drie verloor hij na 25 minuten plots de controle, waarna hij zijn Ferrari-bolide in de muur parkeerde. Het gevolg: een rode vlag. De schade was aanzienlijk en zijn monteurs moeten aan de bak in aanloop naar de kwalificatie.

Uitslag Derde vrije training - Nederland

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Met nog 28 minuten op de klok werd de baan weer vrijgegeven. Twee coureurs hadden nog geen tijd neergezet: Valtteri Bottas en Max Verstappen, die lang de kat uit de boom keken. Beide zetten meteen aan en waren een halve seconde sneller dan de anderen. Valtteri Bottas klokte de snelste 1.11,2, op 0,008 gevolgd door Verstappen. De Fin reed echter op de zachte band, terwijl zijn Red Bull-rivaal op de medium band reed.

Een ronde later dook Verstappen op dat zelfde medium rubber nog eens ruim onder zijn eigen tijd: 1.10,7. Met nog een klein kwartier op de klok gingen beide Mercedes-coureurs er ook weer even voor zitten en doken ze op het zachtste rubber beiden ruim onder de tijd van Verstappen, die nog niet op de rode band een tijd had neergezet. Een 1.10,1 voor Bottas en een 1.10,4 voor Hamilton.

Toen Verstappen uiteindelijk het rode rubber onder zijn RB16B liet schroeven, verpulverde hij de rondetijden van zijn Mercedes-rivalen. Als eerste coureur dook hij onder de 1.10. Met zijn 1.09,6 was hij razendsnel, al kreeg hij op de het laatste rechte stuk wel een kleine slipsteam van teamgenoot Sergio Perez. Dat zal hebben meegeholpen, maar het gat van 0,556 naar Bottas vertekende daardoor zeker niet.

Een goede generale repetitie voor Verstappen in aanloop naar de kwalificatie, die om 15:00 uur van start gaat.

Voorspel en win

Powered by

Slajeslag.nl
RN365 2 0 In site Action block prize Belgian GP 2021 2x

Wie wint de GP van Nederland 2021?

Speel mee en maak kans op een prachtige Playseat Evolution Alcantara!

Speel mee

Ook interessant:

Video: Alles wat jij moet weten over de Grand Prix van Nederland

Zondag staat de Grand Prix van Nederland op het programma. Eindelijk keert de Formule 1 terug voor een race op Nederlandse bodem. Het zal een drukte van jewelste worden op het rondom het circuit en daarom heeft RacingNews365 de belangrijkste informatie nog eens voor je op een rijtje gezet.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Formule 1 GP Nederland 2021 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"