Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Nederland 2021

Verstappen brengt Zandvoort in extase met prachtige poleposition GP Nederland

Max Verstappen heeft de poleposition veroverd voor de Grand Prix Nederland. Voor het uitzinnige oranjepubliek was hij de beide Mercedes-coureurs te snel af.

Vol goede moed begon iedereen aan misschien wel het hoogtepunt van het raceweekend op Circuit Zandvoort: de kwalificatie. Er werd drukte verwacht aan het begin van Q1, omdat het duinencircuit maar een kort baantje is en met twintig coureurs op zoek naar ruimte kon dat wel eens problemen opleveren.

De verwachte verkeerschaos bleef aan het begin van Q1 uit en nadat iedereen hun eerste ronde neer had gezet, was Max Verstappen de snelste man, met de Mercedes-coureurs in zijn kielzog. Gestreden om de pole werd er echter nog niet, dus werd er vooral gekeken naar de onderste regionen van het scorebord.

De Haas- en Aston Martin-coureurs stonden net als Robert Kubica in de gevarenzone bij het ingaan van de laatste minuten, maar de baan leek sneller te worden, waardoor iedereen zijn tijden kon verbeteren. Maar toen sloeg de verkeerschaos wel toe. Uiteindelijk was Sergio Perez een hele verrassende uitvaller, net als Sebastian Vettel. Laatstgenoemde werd heel hard gehinderd bij het aanzetten voor zijn snelste ronde, terwijl ook Perez vloekte op zijn collega's.

In Q2 zette Verstappen meteen de toon door een 1.09,0 te klokken. Lewis Hamilton en Valtteri Bottas wisten niet in de buurt te komen en gaven 0,6 seconde toe tijdens hun eerste vliegende ronde. Terwijl Pierre Gasly en Charles Leclerc zich tussen de Mercedes-coureurs en Verstappen nestelden, crashte George Russell, die te hard aan het pushen was om het tot Q3 te schoppen.

Na een korte rode vlag-situatie werd Q2 met nog 4 minuten op de klok weer hervat, maar toen was het de andere Williams die de muur in vloog. Nicholas Latifi maakte een flinke smak, waardoor Q2 tot een einde kwam. Slachtoffers behalve de Williams-mannen: Yuki Tsunoda, Lando Norris en Lance Stroll.

Uitslag Kwalificatie - Nederland

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Maar natuurlijk draaide het vooral om Q3, waar Max Verstappen voor zijn eigen publiek de pole wilde pakken. Een pole die op Circuit Zandvoort misschien wel belangrijker is dan op elk ander circuit. Als eerste van de favoriete zette hij aan voor zijn snelle ronde, aangemoedigd door 70.000 uitzinnige oranje gekleurde fans.

En die schreeuwden hem naar de snelste ronde, maar niet naar een perfecte ronde. Een foutje bij het uitkomen van bocht twaalf kostte Max wat tijd, maar dat nam niet weg dat hij alsnog 0,3 seconde sneller was dan Bottas en Hamilton. Er moest echter nog een tweede run komen...

Maar de beide Mercedes-coureurs kwamen niet aan de tijd van de Nederlander. Hamilton greep er maar net naast, maar de pole was wel voor de Red Bull-coureur. Zandvoort ontplofte.

Voorspel en win

Powered by

Slajeslag.nl
RN365 2 0 In site Action block prize Belgian GP 2021 2x

Wie wint de GP van Nederland 2021?

Speel mee en maak kans op een prachtige Playseat Evolution Alcantara!

Speel mee

Ook interessant:

Robert Doornbos: "Coureurs stappen met trillende handjes uit op Zandvoort"

Samen met RacingNews365 blikt Robert Doornbos vooruit op de Grand Prix van Nederland. Hij denkt dat de coureurs met trillende handjes uit gaan stappen en heeft nog een boodschap voor de Nederlandse fans!

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Formule 1 GP Nederland 2021 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi