Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

Bottas domineert, Verstappen derde in GP Australië

Valtteri Bottas heeft op overtuigende wijze de eerste Grand Prix van 2019 gewonnen. De Mercedes-coureur bleef teamgenoot Lewis Hamilton en Max Verstappen voor.

Lewis Hamilton begon de allereerste Grand Prix van 2019 vanaf poleposition. Valtteri Bottas pakte de leiding bij het induiken van de eerste bocht voor Lewis Hamilton, met daarachter Sebastian Vettel, Max Verstappen en Pierre Gasly. Pech was er voor thuisrijder Daniel Ricciardo die al op het rechte stuk zijn voorvleugel verloor, maar verder verliep de openingsronde zonder problemen.

Vooraan waren het de Mercedessen, Ferrari's en Verstappen die eenvoudig weg reden van het veld. De openingsfase van de race was bijzonder rustig, waarbij alleen Carlos Sainz met een opgeblazen Renault-motor voor opschudding zorgde. Met een flinke rookwolk parkeerde de Spanjaard zijn McLaren bij de pitingang.

Mercedes domineerde de openingsfase waar Bottas en Hamilton met speels gemak wegliepen bij de rest van het veld. Vettel en Verstappen hadden geen antwoord op het tempo van de zilveren bolides. Ferrari verraste met een afwijkende tactiek in een poging om Vettel naar voren te krijgen, met een vroege stop in ronde 15. Mercedes antwoordde direct door Hamilton de strategie te laten coveren, iets dat koren op de molen bleek voor Bottas en Verstappen.

Dit duo stopt ongeveer tien ronden later, waardoor zij in staat bleken om de race uit te rijden met één stop. Het bleek een gouden zet. Verstappen dichtte het gat naar Vettel en plaatste een mooie inhaalactie in ronde 31, waarmee hij de derde positie in de race veroverde.

Teamgenoot Pierre Gasly reed ondertussen een moeilijke race. De Fransman, gestart als zeventiende, had grote moeite om naar voren te komen en lag met nog tien ronden te gaan pas op de elfde positie.

Verstappen probeerde ondertussen de druk op te voeren op Hamilton, maar kreeg het gaatje niet gedicht. Het resulteerde zelfs in een foutje bij het induiken van de eerste bocht. Voor Ferrari verliep de race zeer teleurstellend, waarbij het uiteindelijk als vierde en vijfde over de finish kwam.

In de slotfase ontbrandde het gevecht voor de snelste raceronde, waar Verstappen en Bottas om streden. Uiteindelijk wist Bottas in de voorlaatste ronde het punt veilig te stellen. De Fin reed een foutloze race en bleef teamgenoot Hamilton en Verstappen voor.

Uitslag Race - Australië

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!
Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden