Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Bahrein 2024

Verstappen andermaal niet aan kop in Spaanstalig feestje Bahrein

Opnieuw is Max Verstappen er niet in geslaagd beslag te leggen op de snelste tijd in de derde vrije training voor de Formule 1 Grand Prix van Bahrein. De snelste tijd ging naar Ferrari en Carlos Sainz.

Verstappen Bahrain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Iedereen die gedurende de eerste minuten van de derde vrije training voor de Formule 1 Grand Prix van Bahrein in slaap is gevallen, is vergeven. Het duurt niet minder dan 7 minuten voordat we überhaupt een auto op de baan zien. De omstandigheden zijn immers niet representatief voor de omstandigheden later vandaag in de kwalificatie en voor de race van zaterdag.

Die ene coureur is Lewis Hamilton die voor de gelegenheid een setje zachte banden onder de W15 heeft laten schroeven. Na het voorbeeld van de Brit zien we sowieso veel softs, waarop Fernando Alonso het snelst gaat.

Het duurt in totaal 20 minuten voordat we Max Verstappen voor het eerst zijn RB20 de baan op zien sturen en wel op harde banden. Hij meldt zich in het middenveld, om logische redenen dus ruim achter de kop. Met nog dik een kwartier op de klokken, na een halfuur vol halfbakken longruns van de meeste teams, zien we Verstappen dan voor het eerst óók op zachte banden, net zoals teamgenoot Sergio Perez.

Uitslag Derde vrije training - Bahrein

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

De Mexicaan pakt direct de snelste tijd, waarna een dikke minuut later Verstappen dat nog eens dunnetjes overdoet, waarbij hij twee tienden pakt op zijn teamgenoot. Maar dan gaat het even hard in de top van het klassement. McLaren meldt zich in de bovenste regionen, maar het is opnieuw Fernando Alonso die de absolute koppositie overpakt.

Carlos Sainz maakt daar in het slot een Spaans feestje van als hij de koppositie overneemt. Verstappen houdt stand op P3 met een marge van twee tienden op teamgenoot Sergio Perez die genoegen moet nemen met P8.

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden