Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen bevestigt wat Wolff niet wil horen: "Dat gaat nu beter, ja"

Begin dit seizoen ontstond er flink wat interne chaos bij Red Bull, maar inmiddels lijkt de rust weer wedergekeerd te zijn bij de Oostenrijkse renstal. Het nieuwe contract van adviseur Helmut Marko zou daar een rol in spelen, erkent ook Max Verstappen.

Verstappen qualifying Hungary
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Red Bull Racing heeft een aantal ontzettend chaotische maanden achter de rug. Het begon natuurlijk allemaal met de aantijgingen aan het adres van teambaas Christian Horner, gevolgd door de langdurige verbale strijd tussen Horner en Jos Verstappen en het vertrek van Adrian Newey. De naam van Max Verstappen werd tussendoor regelmatig in verband gebracht met een overstap naar Mercedes, wat alle paniek alleen nog maar verder aanwakkerde.

De rust lijkt echter wedergekeerd te zijn bij de Oostenrijkse renstal, want de Telegraaf meldde vlak voor de kwalificatie van de Grand Prix van Hongarije een opmerkelijk nieuwtje. Teamadviseur Helmut Marko zou de voorwaarden in zijn contract namelijk zo aangepast hebben dat hij nu tot en met 2026 aan Red Bull verbonden blijft. Dat is vooral opmerkelijk omdat er enkele maanden geleden nog met regelmaat gesproken werd over bepaalde clausules die, als Marko het team zou verlaten, Verstappen meteen in staat zouden stellen hetzelfde te doen.

Daar lijkt nu dus verandering in te komen, want het contract van Marko is dus zo aangepast dat hij nu tot en met 2026 gecommitteerd is aan Red Bull. Die constructie zou weliswaar na enige druk van de Oostenrijkse directie tot stand zijn gekomen, maar staat desondanks gewoon op papier. 

Teambaas Horner liet vlak na de kwalificatie tegenover Viaplay echter weten dat er binnen het team en de organisatie vrij weinig zal veranderen. "Het initiële contract van Helmut zou immers in 2026 pas eindigen, dus er was nooit twijfel over of hij wel of niet tot dat jaar bij het team zou blijven."  

Of dit nu ook de bevestiging is dat Verstappen in ieder geval tot en met 2026 zal blijven is nog onbekend, al is die clausule waar enkele weken geleden nog over gesproken werd dus niet langer van kracht aangezien Marko nu niet zomaar weg kan bij Red Bull. Maar hoe denkt Verstappen zelf over de situatie bij Red Bull en dat nieuwe contract van de teamadviseur? Geeft het meer rust? "Het gaat nu beter, ja. Dat is wel heel positief", laat hij weten bij Viaplay

De Nederlander lijkt er dus niet echt woorden aan vuil te willen maken, maar als die ene clausule nu echt waarde verliest is dat toch slecht nieuws voor Mercedes-teambaas Toto Wolff. De Oostenrijker hoopte te profiteren van onrust en Verstappen naar Mercedes te halen, maar aangezien het contract van de Nederlander nog een aantal jaar staat en Marko nu dus ook tot 2026 gecommitteerd zal blijven, heeft het plan van Wolff in theorie minder kans van slagen. 

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Hongarije 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

We zijn genomineerd voor Website van het Jaar! Kunnen we op jouw steun rekenen om te winnen? Alvast hartelijk dank voor je stem!

Stem op RacingNews365

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull-Mercedes Red Bull onthult Wolff-blokkade na 'deal' met Mercedes