Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Verstappen blij met deze ervaring van Perez: "Daar kan ik veel van leren"

Het seizoen is al redelijk wat races onderweg en dus heeft Max Verstappen al wat beter aan Sergio Perez als zijn nieuwe teamgenoot bij Red Bull kunnen wennen. De Nederlander heeft daarnaast zelf ook al aardig wat van de ervaren Mexicaan kunnen leren.

Perez Verstappen Austria 2021
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool / Getty Images

Sergio Perez tikte recent de 200 races in de Formule 1 aan en mag dus wel als een ervaren coureur gezien worden. Max Verstappen is zelf met zijn 127 Grands Prix ook aardig onderweg, maar heeft voor bepaalde dingen toch zijn teamgenoot als voorbeeld.

In de Talking Bull Podcast van Red Bull stellen Verstappen en Perez elkaar om de beurt een vraag. Zo wordt de Nederlander gevraagd wat hij zo leuk vindt aan zijn Mexicaanse teamgenoot. "Wat ik fijn vind is dat we elkaar kunnen pushen, maar nog wel een goede en leuke band kunnen hebben. Op de baan proberen we het maximale eruit te halen, maar niet iedereen kan dat", vindt Verstappen.

Vooral de relaxte denkwijze van Perez staat Verstappen aan. "Sommige coureurs nemen het veel te serieus, maar Sergio geniet van het leven en van de Formule 1. Hij heeft een goede balans tussen dat leven en zijn familie en daar kan ik veel van leren. Sommige mensen nemen wat er op de baan gebeurt mee naar huis en voelen zich dan miserabel. Ik denk niet dat het zo moet zijn."

Verstappen werd door Perez ook gevraagd hoe hij de strijd om het wereldkampioenschap momenteel ervaart. De Nederlander vindt het leuk. "Als je een goede auto hebt, is het genieten. Dan kun je elke race opnieuw voor podiums en overwinningen gaan, daar geniet ik van."

Ook interessant:

Zoveel kost het om een Formule 1-coureur te worden

Autosport is duur, heel duur! En dat begint al in de karting. Hoeveel kost het jonge talenten om de weg omhoog te beklimmen richting de Formule 1?

Geniet nog meer van jouw favoriete F1-site zonder advertenties, een exclusieve app én nog veel meer.

Check het snel!
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

4 reacties

Viaplay
x
Verstappen reageert: "Hou dan gewoon je mond"