Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen blijft op zijn hoede voor nieuwe Red Bull-problemen

Na twee uitvalbeurten in drie races zijn naar verluidt de betrouwbaarheidsproblemen bij Red Bull opgelost. Max Verstappen blijft echter voorzichtig met zijn voorspellingen en benadrukt dat niets zeker is.

Het is niet de start van het Formule 1-seizoen waar Max Verstappen en Red Bull op hebben gehoopt. De regerend wereldkampioen viel tweemaal uit in drie races door problemen met zijn RB18, maar volgens het team zijn de betrouwbaarheidsproblemen verholpen voor de GP van Emilia-Romagna. Of er écht niets meer aan de hand is, dat moet volgens Verstappen nog blijken. "Ik bedoel maar, het zijn verschillende problemen", zegt hij tegen onder meer RacingNews365 wanneer hem wordt gevraagd naar de problemen. "We hebben ze verholpen, maar de tijd zal het leren of het allemaal werkt of niet. Het is lastig te zeggen nu, maar ik weet dat het team zijn uiterste best doet om alle problemen op te lossen." Verstappen had de problemen met de betrouwbaarheid van de RB18 niet aan zien komen. "Ze kwamen onverwachts, want de wintertests verliepen erg goed voor ons. Tot aan de eerste race van het seizoen..." De Limburger wacht dus liever nog even af met zijn voorspellingen: "We gaan het zien dit weekend."

Verstappen voorzichtig over upgrades van Red Bull

De RB18 van Verstappen heeft in Imola een aantal gewichtsbesparende upgrades gekregen, waardoor de auto zo'n drie tot vier kilo lichter is geworden. Het is ingewikkeld om dit weekend grote upgrades te evalueren, want er was maar één training voordat de parc fermé-regels ingingen. Was het inderdaad lastiger voor Verstappen om op deze vrijdag de upgrades te testen? "Het ligt er maar aan hoe groot deze upgrade is", legt de Limburger uit. "Als je vertrouwen hebt in je pakket, of wat je ziet in de windtunnel, dan kan het. Maar het ligt er maar aan hoeveel risico je wil nemen. Ik denk dat het per team verschilt."

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"