Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Verstappen blijft op zijn hoede voor nieuwe Red Bull-problemen

Na twee uitvalbeurten in drie races zijn naar verluidt de betrouwbaarheidsproblemen bij Red Bull opgelost. Max Verstappen blijft echter voorzichtig met zijn voorspellingen en benadrukt dat niets zeker is.

Verstappen Australia
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

Het is niet de start van het Formule 1-seizoen waar Max Verstappen en Red Bull op hebben gehoopt. De regerend wereldkampioen viel tweemaal uit in drie races door problemen met zijn RB18, maar volgens het team zijn de betrouwbaarheidsproblemen verholpen voor de GP van Emilia-Romagna. Of er écht niets meer aan de hand is, dat moet volgens Verstappen nog blijken.

"Ik bedoel maar, het zijn verschillende problemen", zegt hij tegen onder meer RacingNews365 wanneer hem wordt gevraagd naar de problemen. "We hebben ze verholpen, maar de tijd zal het leren of het allemaal werkt of niet. Het is lastig te zeggen nu, maar ik weet dat het team zijn uiterste best doet om alle problemen op te lossen."

Verstappen had de problemen met de betrouwbaarheid van de RB18 niet aan zien komen. "Ze kwamen onverwachts, want de wintertests verliepen erg goed voor ons. Tot aan de eerste race van het seizoen..." De Limburger wacht dus liever nog even af met zijn voorspellingen: "We gaan het zien dit weekend."

Verstappen voorzichtig over upgrades van Red Bull

De RB18 van Verstappen heeft in Imola een aantal gewichtsbesparende upgrades gekregen, waardoor de auto zo'n drie tot vier kilo lichter is geworden. Het is ingewikkeld om dit weekend grote upgrades te evalueren, want er was maar één training voordat de parc fermé-regels ingingen. Was het inderdaad lastiger voor Verstappen om op deze vrijdag de upgrades te testen?

"Het ligt er maar aan hoe groot deze upgrade is", legt de Limburger uit. "Als je vertrouwen hebt in je pakket, of wat je ziet in de windtunnel, dan kan het. Maar het ligt er maar aan hoeveel risico je wil nemen. Ik denk dat het per team verschilt."

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull moeten vanaf nu all-in gaan

In de nieuwste RacingNews365-podcast blikken Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk uitgebreid vooruit op de Grand Prix van Emilia-Romagna.

Formule 1 GP Emilia-Romagna 2022 RN365 Nieuwsdossier

6 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x