Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen blikt vooruit op een tweede F1-wereldtitel: "Het gaat heel anders worden"

Max Verstappen is hard op weg naar een tweede wereldtitel, nadat hij vorig jaar op zenuwslopende wijze zijne eerste F1-titel pakte. Hij denkt dan ook dat het dit jaar veel minder emotioneel zal worden als hij wederom de beste is.

Verstappen Hungary
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Max Verstappen won na een slopend 2021-seizoen de wereldtitel ten koste van Lewis Hamilton. De laatste keer dat iemand dat flikte ging die coureur, Nico Rosberg, met pensioen. Hoe ging Verstappen ermee om toen hij na zo'n slopend seizoen eindelijk wist te winnen?

In gesprek met Channel 4 vertelt Verstappen dat het voor iedereen anders is, maar hij probeert zijn privé- en werkleven in ieder geval gescheiden te houden. "Het zou denk ik raar zijn als ik op mijn 24ste met pensioen zou gaan!", lacht Max. "Iedereen is anders in zijn privéleven en wat betreft de manier waarop ze hun batterij weer terug opladen voor het racen."

"Wat er in F1 gebeurt, hoort je privéleven niet te beïnvloeden, vind ik. Het zijn twee verschillende dingen voor mij. Als je een negatieve F1-race hebt, dan moet je niet thuis die negatieve energie gaan uiten. Voor mij zijn dat dus twee verschillende dingen."

Verstappen relativeert en weet dat er meer in het leven is dan alleen de Formule 1. "Bovendien beslaat je periode in de sport eigenlijk maar zo'n korte periode in je leven. Ik wil goed presteren in die periode, maar als het niet lukt, dan is dat het. Er zijn nog genoeg andere dingen in het leven om te doen. Die gedachte stelt me gerust."

Minder emotie bij tweede wereldtitel

Toch is Verstappen voorlopig nog niet klaar in de Formule 1. Hij is dit jaar zelfs al op weg naar zijn tweede wereldtitel. Gevraagd of het wederom zo'n emotionele bedoeling wordt als hij de titel wint, net als vorig jaar in Abu Dhabi, zegt Verstappen van niet.

"Het wordt denk ik minder emotioneel als we de tweede wereldtitel winnen. Het is hetzelfde als met mijn eerste raceoverwinning. Dat is nog steeds de meest emotionele overwinning voor mij, als je de zege vorig jaar in Abu Dhabi niet meerekent."

"Maar al de andere overwinningen waren nooit meer zo emotioneel als die eerste zege in Spanje in 2016. Dat is namelijk de eerste keer dat je zoiets kan proeven en het is zo lastig om te bereiken in de Formule 1", vertelt Verstappen.

"Dus ja, ik denk dat het heel anders zal zijn als we de tweede wereldtitel winnen, maar daar wil ik nog niet aan denken. We zijn bezig aan een goede reeks, dus laten we proberen om die vol te houden."

Ook interessant:

Mercedes kan Verstappen helpen in de titelstrijd met Leclerc

RacingNews365 doet niet aan een zomerstop, want in de nieuwste F1-podcast blikken Ruud Dimmers, Tom Coronel en host Joris Mosterdijk weer uitgebreid vooruit op de tweede seizoenshelft. Beluister de podcast hieronder!

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

3 reacties

Viaplay

Unibet
x
Lewis De vurige Red Bull-wens die Hamilton niet hardop uit wil spreken