Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen brengt Red Bull in de buurt van Mercedes

Het is een bizarre statistiek: Max Verstappen won 19 van de laatste 20 races in de Formule 1. De dominantie van de Nederlander zorgt er ook voor dat Red Bull Mercedes nadert in een bijzonder rijtje.

Verstappen Saudi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Max Verstappen is op dit moment de dominante factor in de Formule 1. De 26-jarige Red Bull-coureur werd drie keer op rij wereldkampioen en pakte in 2023 19 overwinningen. Ook dit jaar gaat Verstappen op dezelfde voet verder. Twee races verreden, twee overwinningen behaald. Verstappen heeft zo al 56 Grands Prix gewonnen gedurende zijn Formule 1-carrière.

Uiteraard profiteert Red Bull ook van de bijzondere prestaties van Verstappen. Het team uit Milton Keynes is namelijk hard aan het stijgen op het lijstje van meeste zeges voor constructeurs. Red Bull staat na de zege van Verstappen in Saoedi-Arabië op 115 overwinningen in de Formule 1 en pakte zo de vierde plaats af van Williams.

Het volgende 'slachtoffer'? Mercedes. De Zilverpijlen pakten in totaal 125 overwinningen, voornamelijk in de dominante periode tussen 2014 en 2021. Als Verstappen dit seizoen nog elf races weet te winnen, stormt Red Bull dus de top drie binnen.

Overigens staan Ferrari en McLaren eerste en tweede met respectievelijk 243 en 183 zeges. Red Bull en Verstappen hebben nog wel een paar succesvolle seizoenen nodig om die teams in te kunnen halen...

Bekijk hieronder de top vijf!

Meeste zeges in de Formule 1 (constructeurs)

# Constructeur Zeges
1. Ferrari 243
2. McLaren 183
3. Mercedes 125
4. Red Bull 115
5. Williams 114

Praat mee!

Viaplay
x
Max F1-baas voorspelt dat 'legende' Verstappen wordt vervangen