Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen 'chartert' teamgenoot voor 24 uur Le Mans, bevestigt gesprekken

Dat Max Verstappen ooit de 24 uur van Le Mans gaat rijden, is eigenlijk wel zo goed als zeker. Maar voor het zo ver is, moet er nog wel een horde overwonnen worden, zo meent Verstappen. Of hij neemt gewoon Yuki Tsunoda mee!

Verstappen Valkyrie
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Max Verstappen is als racefanaat zeer gecharmeerd van de 24 uur van Le Mans. Hij wil de race graag eens rijden, maar wacht daarvoor op het goede moment. En dat moment is nu nog niet aangebroken, omdat de Hypercar-klasse waar hij zijn oog op laat vallen in zijn ogen nog wel wat problemen heeft op te lossen.

Maar dat hij enthousiast is staat buiten kijf, zo blijkt eens te meer tegenover onder andere RacingNews365. "Ik was ongeveer 11 jaar oud toen mijn vader racete op Le Mans, eerst in de LMP2 en het jaar erop in de LMP1. Het is iets ongelooflijks. Ik was toen nog een kind, maar de sfeer was geweldig. Het teamelement spreekt me ook aan. Je moet samenwerken om voor wat betreft de setup tot een compromis te komen. Ik volg het op de voet en af en toe voer je wel wat gesprekken", zo bevestigt de Nederlandse Red Bull-coureur terloops.

In gesprek met de Nederlandse media bevestigt hij dat nog eens. "Je wordt weleens gecontacteerd", zo geeft hij aan, waarna de vraag volgt of er Hypercar-teams zijn die Verstappen graag in de auto willen zetten: "Dat denk ik wel, ja."

Nieuwe teamgenoot?

Maar alles valt en staat met de horde die de WEC-organisatie nog moet nemen. "Ze moeten de hele Balance of Performance-kwestie op orde krijgen (het creëren van een gelijk(er) startveld, red.). Dat gebeurt nu in mijn ogen nog wat willekeurig en voor mij speelt ook mijn gewicht mee. Ik weeg met mijn hele uitrusting misschien 80 kilo, terwijl andere coureurs misschien niet boven de 55 of 60 kilo uit komen, no offence Yuki (zit naast hem, red.)."

"Dat gewicht is al goed voor een paar tienden per ronde, een groot verschil. Daar moeten ze iets op vinden in de vorm van bijvoorbeeld een minimumgewicht of een gewichtsgemiddelde per auto. Maar ja, ik de toekomst rijd ik 'm graag, het is een geweldig evenement."

Maar wellicht dat er ook zonder beter uitgedachte BOP een Le Mans-avontuur voor Verstappen in zit? Alles valt of staat dan met een lichte teamgenoot. "Ik heb je nodig als teamgenoot daar, man! Jij bent zó licht, je vliegt over die baan en kan mijn gewicht compenseren!", grapt hij naar Tsunoda.

Ook interessant:

Wat scheelt eraan bij Red Bull? Moeten fans zich zorgen gaan maken na de Grand Prix van Monaco? Moet Max Verstappen zich wellicht zorgen gaan maken? Joris Mosterdijk, Tom Coronel en Ruud Dimmers vellen hun oordeel in een kakelverse podcast van RacingNews365!

Bekijk de podcast liever op Youtube? Dat kan hier natuurlijk ook!

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Ferrari-teambaas vraagt om verduidelijking regels wegens geheime test Verstappen