Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen: "Dat is hoe je wereldtitels wint"

Max Verstappen kan dit jaar voor het eerst echt een gooi doen naar de wereldtitel. De Nederlander weet in ieder geval wat hem en zijn team te doen staat als hij aan het einde van de rit gekroond wil worden tot wereldkampioen Formule 1.

Verstappen Imola
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Contentpool

Het seizoen begon voor Max Verstappen met een tweede plaats in Bahrein, nadat hij tijdens de kwalificatie nog met afstand de snelste man op de baan was. Mercedes troefde Red Bull tijdens de Grand Prix af door slimmer te zijn met de strategie en bij het team van de Nederlander overheerste na afloop dan ook enigszins de teleurstelling.

Volgens Verstappen zegt dat genoeg. "Hadden wij het daar beter kunnen doen? Misschien wel, maar dat is achteraf makkelijk praten. Toch denk ik dat wij enigszins teleurgesteld waren met het resultaat. Maar ik zie de positieve kant daarvan in, want vorig jaar waren we heel blij geweest om een seizoen zo te starten, maar nu zijn we teleurgesteld", zo begint hij zijn verhaal voor de camera's van Sky Sports.

In Imola was het echter Verstappen die tijdens de race met de scepter zwaaide en overtuigend naar de overwinning reed, terwijl zijn grootste concurrent Hamilton na een fout de schade nog wist te beperken met een tweede plaats. De teamgenoten van de twee titanen, Sergio Perez en Valtteri Bottas, kwamen ook tijdens de Grand Prix van Emilia-Romagna niet in het verhaal voor.

Verstappen vestigt wel zijn hoop op zijn Mexicaanse stalgenoot, die moet helpen om de druk op Mercedes te vergroten. "Ik hoop dat we het Mercedes echt samen lastig kunnen maken, want dat maakt het voor hen ook moeilijker. Als je twee auto’s hebt die opboksen tegen een, dan is dat altijd wat lastiger voor die ene concurrent."

Max weet in ieder geval wat het belangrijkste zal zijn dit jaar: elke race opnieuw de snelste zijn. "Al met al moeten we gewoon zorgen dat we altijd de snelste auto hebben, dan hoeven we ons geen zorgen te maken dat Mercedes ons undercut, of iets dergelijks. We moeten gewoon proberen van hen weg te rijden", zo is hij duidelijk.

Volgens de Red Bull-coureur gaat het resultaat aan het einde van het seizoen grotendeels afhangen van de updates die er gedurende het jaar worden geïntroduceerd. "Het is een teamprestatie, dus ik probeer zo goed mogelijk te zijn en het team probeert dat ook. Dat is hoe je wereldtitels wint. Het gaat ervan afhangen wie het snelst ontwikkelt en de meeste updates op de auto aanbrengt. We moeten keihard blijven werken en dan heb ik er vertrouwen in dat we het goed gaan doen. Maar we hebben geen garanties."

Aan de steun van de Nederlandse fans zal het in ieder geval niet liggen. Dat weet Verstappen tot slot maar al te goed. "Het is geweldig om die massale steun te hebben van de mensen thuis, maar uiteindelijk moet ík het natuurlijk goed doen. Het is mooi dat mensen het spannend vinden en het is mooi voor de sport dat we dit gevecht hebben. Hopelijk komen er nog vele van zulke races aan."

Ook interessant:

Is Hamilton de 'Guus Geluk' van de Formule 1? En wat betekent de elfde overwinning van Max Verstappen voor zijn titelkansen? Genoeg om over na te praten in de RacingNews365 F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Mental Theo.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Emilia-Romagna 2021 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Zet je wekker! Hoe laat begint de Grand Prix van Australië?