Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Verstappen: "Dat is hoe je wereldtitels wint"

Max Verstappen kan dit jaar voor het eerst echt een gooi doen naar de wereldtitel. De Nederlander weet in ieder geval wat hem en zijn team te doen staat als hij aan het einde van de rit gekroond wil worden tot wereldkampioen Formule 1.

Verstappen Imola
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Contentpool

Het seizoen begon voor Max Verstappen met een tweede plaats in Bahrein, nadat hij tijdens de kwalificatie nog met afstand de snelste man op de baan was. Mercedes troefde Red Bull tijdens de Grand Prix af door slimmer te zijn met de strategie en bij het team van de Nederlander overheerste na afloop dan ook enigszins de teleurstelling.

Volgens Verstappen zegt dat genoeg. "Hadden wij het daar beter kunnen doen? Misschien wel, maar dat is achteraf makkelijk praten. Toch denk ik dat wij enigszins teleurgesteld waren met het resultaat. Maar ik zie de positieve kant daarvan in, want vorig jaar waren we heel blij geweest om een seizoen zo te starten, maar nu zijn we teleurgesteld", zo begint hij zijn verhaal voor de camera's van Sky Sports.

In Imola was het echter Verstappen die tijdens de race met de scepter zwaaide en overtuigend naar de overwinning reed, terwijl zijn grootste concurrent Hamilton na een fout de schade nog wist te beperken met een tweede plaats. De teamgenoten van de twee titanen, Sergio Perez en Valtteri Bottas, kwamen ook tijdens de Grand Prix van Emilia-Romagna niet in het verhaal voor.

Verstappen vestigt wel zijn hoop op zijn Mexicaanse stalgenoot, die moet helpen om de druk op Mercedes te vergroten. "Ik hoop dat we het Mercedes echt samen lastig kunnen maken, want dat maakt het voor hen ook moeilijker. Als je twee auto’s hebt die opboksen tegen een, dan is dat altijd wat lastiger voor die ene concurrent."

Max weet in ieder geval wat het belangrijkste zal zijn dit jaar: elke race opnieuw de snelste zijn. "Al met al moeten we gewoon zorgen dat we altijd de snelste auto hebben, dan hoeven we ons geen zorgen te maken dat Mercedes ons undercut, of iets dergelijks. We moeten gewoon proberen van hen weg te rijden", zo is hij duidelijk.

Volgens de Red Bull-coureur gaat het resultaat aan het einde van het seizoen grotendeels afhangen van de updates die er gedurende het jaar worden geïntroduceerd. "Het is een teamprestatie, dus ik probeer zo goed mogelijk te zijn en het team probeert dat ook. Dat is hoe je wereldtitels wint. Het gaat ervan afhangen wie het snelst ontwikkelt en de meeste updates op de auto aanbrengt. We moeten keihard blijven werken en dan heb ik er vertrouwen in dat we het goed gaan doen. Maar we hebben geen garanties."

Aan de steun van de Nederlandse fans zal het in ieder geval niet liggen. Dat weet Verstappen tot slot maar al te goed. "Het is geweldig om die massale steun te hebben van de mensen thuis, maar uiteindelijk moet ík het natuurlijk goed doen. Het is mooi dat mensen het spannend vinden en het is mooi voor de sport dat we dit gevecht hebben. Hopelijk komen er nog vele van zulke races aan."

Ook interessant:

Is Hamilton de 'Guus Geluk' van de Formule 1? En wat betekent de elfde overwinning van Max Verstappen voor zijn titelkansen? Genoeg om over na te praten in de RacingNews365 F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Mental Theo.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Emilia-Romagna 2021 RN365 Nieuwsdossier

13 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Interview met Verstappen Max baalt van zijn 'luie' F1-bolide: "Dat is toch wel zonde"